PlanteCenter Fyns logo

Pærer standard-træer

Pæretræer er yndede i danske haver. De skaber en hyggelig atmosfære, og du kan høste sund og lækker frisk frugt af din yndlings-pæresort. Det er en god ide at overveje, hvilken form for pæretræ, der vil være optimal i den type have, du har. Ønsker du et mellemstort pæretræ, der passer fint i en almindelig have, er et standard-træ det helt rigtige valg.

Produkter

Et Standard pæretræ er podet på en grundstamme af typen Kvæde-A, som giver en middelvækst, og dermed et træ der passer i de fleste haver.

Husk du skal have to træer (forskellige sorter) for at få pærer.

Nogle vil have dem søde, nogle vil have dem sprøde. Der er en pære-sort, der passer til alle og enhver. Inden for Standard-pæretræer er der mange variationer og valgmuligheder, hvad sorter angår. Du kan læse nærmere om det enkelte sorter, og lade dig inspirere til til at vælge, hvilket standard-pæretræ, der vil passe allerbedst i din have.

Du kan f.eks. kigge nærmere på sorten ‘Clapps Favorite’, der giver store og gul-grønne behageligt krydrede spisepærer, eller sorten ‘Comice’, hvoraf du kan høste store syrligt-søde pærer med rødbrun solside.

Du kan også se nærmere på sorten  ‘Williams’ der fungerer godt på espalier, og kan anvendes både som spisepære og til syltning.

Er du ikke en standard type?

Er din have stor og rummelig, så prøv at se på vores udvalg af Pære på Vildstamme. Du kan også få et pæretræ med flere forskellige sorter på samme træ. Dem kalder vi for Familie Pæretræ. De er særdeles velegnede til den lille have, for her vil du være sikker på, at træet bliver bestøvet, uden du skal have flere pæresorter i haven. Vi har også Pære Espaliertræer, som er perfekte til at vokse op ad en mur eller til at lave en smuk, anvendelig opdeling af haven.