PlanteCenter Fyns logo

Hvad er Vermiculit og andet frøfyld?

Vermiculit kan kort fortalt hjælpe dig med at få en mere fugtig dom samtidig luftig jord, hvilket kan være rigtig godt i til større blomsterenge og meget store blomsterbede. Det hjælper nemlig med at binde fugten i jorden, og så er det ikke giftigt. Det er derfor godt til både blomster og kompost.

Vermiculit er et mineral, der absorberer vandet for at kunne afgive det til planterne i takt med, at der er behov for vand til rødderne. Man opnår derfor en bedre sikkerhed mod udtørring af sine blomster, samtidig med at jorden ikke bliver for våd.

Flere af vores blomsterblandinger indeholder vermiculit, så det er nemt for dig at bruge den rette mængde, når du skal plante dine blomsterfrø.

Her er nogle af de blomsterblandinger vi har med vermiculite

Produkter

Der er flere fordele ved at bruge vermiculite, bedre jordstruktur, og bedre evne for at holde på vand og næring.

Læs mere om hvordan du sår dine blomsterfrø

Når vi laver blomsterfrø-blandinger, vil der være meget stor forskel på størrelse og vægt på de forskellige frø, nogle frø skal der kun få stykker til et gram, andre skal der 15.000 eller 20.000 frø til ét gram. Den store størrelse og vægt forskel kan gøre det svært at få fordelt frøene godt nok når man skal så.

Se mere om flerårige blomsterblandinger

Selv om du køber frø med vermiculite anbefaler vi at du blander frøene med lidt grus eller fint jord, inden du sår. Det vil gøre det meget nemmere at så frøene jævnt ud, og derfor bliver blomsterne i dit bed også mere jævnt fordelt.

Der bliver brugt lidt forskellige former af frøfyld, det mest almindelige er vermiculite og granulat af majskolper.

Du kan se alle vores blomsterblandinger her