PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Figen 'Precose de Dalmatie' - Ficus carica

Figen 'Precose de Dalmatie' - Ficus carica

Produktinformation

249,00 DKK

Bedømmelse

5 ud af 5 stjerner

Læs anmeldelser

Når du vil dyrke dejlige figner i Danmark, er det vigtigt at du vælger figen-sorter, der fungerer i det danske klima. Ønsker du at høste hjemmedyrkede, lækre, modne, sødmefulde figner her i landet, så er det altså ikke hvilken som helst sort af Ficus Carica, du bør investere i. En af de mest anbefalelsesværdige Figen-sorter er ‘Precose de Dalmatie’ . Denne figenplante er selvbestøvende, robust og rigtbærende.

Ikke på lager

 

 

Ficus Carica ‘Precose de Dalmatie’ -  meget lækre, sødmefulde figner med rød kind

Figenbusken ‘Precose de Dalmatie’ bliver fuldt udvokset 1-2 meter høj og lige så bred. Finder du en særlig god, lun placering, vil den muligvis blive noget højere. Ficus Carica ‘Precose de Dalmatie’ er opret af vækst og har en meget dekorativ, mørkegrøn bladvækst. Frugterne fra denne gode Figenbusk er smukke grønlige først på sæsonen, og siden mere brun-violette. Frugtkødet har en fin konsistens og smukke rødlige farver. Figner af sorten ‘Precose de Dalmatie’ modner sidst på sommeren i august-september måned. Jo længere du venter med at høste dem, desto sødere vil smagen være. 

 

Ficus Carica ‘Precose de Dalmatie’ er en af de absolut bedste sorter af figen, du kan dyrke på dansk jord. Ficus Carica ‘Precose de Dalmatie’ er en sund og stærk figen-sort, særligt  tilpasset det danske omskiftelige vejr. Kunne du tænke dig at dyrke friske, solmodne figner, er er sorten ‘Precose de Dalmatie’ velvalgt til danske haver. Du kan plante dit nye figentræ af sorten ‘Precose de Dalmatie’, hvor der er solrigt og læ. Det bedste resultat får du ved at placere dit nye figentræ sydvendt, gerne op ad en mur, evt. espalieret. Du kan også udmærket dyrke dine figner i krukker på terrassen eller i drivhus. 

 

Det er en god idé, at plante figentræer i jord, der ikke er alt for rig på næring, hvis du gerne vil have en figenplante, der bærer frugt hurtigt. Sætter du din Figen ‘Precose de Dalmatie’ i meget næringsrig havejord, vil du opleve, at figenplanten fokuserer sine kræfter på at gro og danne rødder, fremfor at sætte frugt. Med mindre næringsrig jord, vil dit nye figentræ, hurtigt komme i bæring. 

 

Figenplanter af sorten ‘Precose de Dalmatie’ er selvbestøvende. Det er vigtigt at de figner du dyrker i Danmark, er af en sort, der ikke kræver fremmedbestøvning. De særlige insekter, der bestøver Fignerne længere sydpå, findes nemlig ikke i det danske klima. Med en selvbestøvende figenplante, vil du kunne dyrke mange velsmagende figner i din have.  

A-Kvalitet,
Leveres i 5 l. potte.
Leveres direkte fra den danske producent.
Et Dansk produceret kvalitets Figentræ

 

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)