Vedbend - Hedera hibernica 'Hestor'

Vedbend - Hedera hibernica 'Hestor'

Vedbend, Hedera hibernica 'Hestor' har prægtige, store stedsegrønne blade og danner et frodigt, stedsegrønt bunddække i haven. Vedbend har evnen til at brede sig både krybende horisontalt og klatrende vertikalt. Du kan derfor anvende ‘Hestor’, som både bunddække og slyngplante. Vedbend ‘Hestor’ klarer sig rigtig godt de fleste steder, både i sol og skygge, så du kan få glæde af denne stærke og kraftige bunddække-plante mange forskellige steder i haven. 6 til 8 planter pr. m2. Minimumskøb er 50 planter. 50 planter passer til et bed på 6 til 8 m2.

14,95 DKK

Køb flere og få mængderabat

Antal Stk. pris Spar
100 13,95 DKK 100,00 DKK
500 11,95 DKK 1.500,00 DKK

På lager - Levering: Leveringstid 2-4 hverdage

Hedera hibernica 'Hestor' - populært, flot stedsegrønt, robust bunddække

Vedbend og Efeu er begge betegnelser vi på dansk bruger for de frodige, stedsegrønne slyngplanter, der går under den latinske betegnelse Hedera hibernica. Vedbend udmærker sig som meget nøjsomme og stærke bunddækkeplanter med kraftig vækst. Søger du bunddække, der hurtigt vil brede sig til et meget tæt plantetæppe, så er Vedbend-sorten ‘Hestor’ bestemt et godt valg. 

Et bunddække af Vedbend kan fungere, selv på vanskeligere placeringer, som skråninger. Du kan skabe en ensartet, større grøn beplantning af Efeu ‘Hestor’, eller du kan anvende ‘Hestor’ som et kønt plantetæppe under større buske og træer i haven. Du skal dog være opmærksom på at Vedbend-planternes kraftige vækst, kan være hård konkurrence for anden mindre nyetableret beplantning. Det flittige Vedbend ‘Hestor’  tåler fint beskæring.

Det aldrende Hedera hibernica-bunddække blomstrer med meget dekorative og karakteristiske, lysegrønne blomster. Det sker efter 10-12 år.