PlanteCenter Fyns logo

Kirsebær dværg-træer

Hvis du ønsker et mindre kirsebærtræ, er det et dværg-kirsebærtræ, du skal vælge.

Vores kirsebær dværgtræer er podet på grundstammen Gisela 5, som er den mest brugte kirsebær-dværgstammer. Det giver et træ med en færdig højde på ca. 2-2,5 meter. Kirsebærtræer, der er podet på Gisela 5, giver hurtigere frugt end standard kirsebærtræer.

Produkter

Kirsebærtræerne er nogle af de første frugttræer, der står i blomst om foråret. De sarte og smukke blomster er yndefulde forårsbebudere, der bringer glæde og skønhed i haven, år efter år. Kirsebærsæsonen falder i perioden fra juli til august måned, og de søde friskplukkede kirsebær, som du på et dværgtræ let kan nå og spise direkte fra træet, er en af sommerens allerstørste fornøjelser. Vælger du at plante dværgkirsebærtræer,  kan du selv i en mindre have, med stor sandsynlighed finde plads til flere sorter, og dermed få glæde af de forskellige variationer i smag og farve, samt få maximalt udbytte af sæsonen.  Samtidig sikrer du en god bestøvning, og dermed bedre bæring, ved at have flere kirsebærtræer i haven. Dværgkirsebærtræer kan også bestøves af fuglekirsebær.

Du kan se nærmere på de forskellige sorter af dværgkirsebærtræer og lade dig inspirere til, hvad der vil passe perfekt ind i netop din have. Du kan f.eks. læse mere om sorterne Regina, der giver store dybt-røde bær i august eller Sunburst, der giver rødgule saftige bær i juli. Har du ikke mulighed for at plante flere dværgkirsebærtræer, vil sorten Sunburst  være det helt rette valg for dig, da den er selvbestøvende.