PlanteCenter Fyns logo

Hæk der ikke skal klippes

Forestil dig, at du kan ramme din have smukt ind med en frodig, blomstrende hæk, og at du samtidig slipper for at skulle klippe hækken 1-3 gange om året. Det lyder lidt fantastisk, ikke?

Hos PlanteCenter Fyn finder du et bredt udvalg af barrodshæk, som ikke skal klippes. Nogle af dem kan klippes, men du får en smukkere og mere frodig hæk, hvis du lader den gro og buske sig. 

Du kan vælge en hæk, der passer lige til dine behov; om du ønsker hvide eller gule blomster, om du ønsker en høj eller lav hæk, om ønsker at udnytte frugterne eller slet ikke ønsker frugter, så har vi det, du søger. 

Alle vores hækplanter er produceret i Danmark, og derfor får du også en hæk, der er tilpasset det danske klima, og som er af særdeles god kvalitet.

Produkter

De hækplanter, som ikke kræver klipning, er af den mere utraditionelle slags, men det gør dem bestemt ikke mindre egnede som hæk. Og så sker der jo heller ikke noget ved, at man skiller sig lidt ud, og gør noget andet end naboerne. 

Fordelene ved at vælge hæk, der ikke skal klippes er, at du får et fantastisk dyreliv i din have. Insekterne bliver i den grad tiltrukket af blomsterne i foråret, hvor de kan samle pollen og nektar, og fuglene bliver tiltrukket af både insekterne og de fantastiske muligheder for ly og redebyggeri. Nogle af de typer af hæk, der ikke skal klippes sætter desuden frugter, som fuglene kan nyde godt af i sommerens løb og måske helt ind i efteråret. 

Barrodshæk er en meget prisvenlig løsning, men der er på ingen måde sparet på kvaliteten. Prisen kan holdes nede, da planterne er yngre, end når du for eksempel vælger en færdighæk. Hvor en barrodsplante måske er 2-3 år, inden den bliver solgt til vores kunder, så er en færdighæk 5-7 år, og derfor er omkostningerne lavere på en barrodshæk. Planterne fylder også betydeligt mindre, hvorfor håndteringen og fragt processen er mindre omfattende, end når du vælger færdighæk. Til gengæld er en barrodshæk nem at plante, og du slipper for tunge løft. 

Vi har mange års erfaring med salg af barrodshæk, og vi har gennem årene svaret på rigtig mange spørgsmål angående plantning og pasning af hæk. Du kan se vores svar på de mest stillede spørgsmål her.

Har du ikke tålmodighed til at vente flere år på, at din nye hæk vokser op og bliver tæt, så har vi også et stort udvalg af færdighæk. Her kan du vælge hæk i en højde på 125-180 cm, som allerede er tæt og frodig.