PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Blomme Czar

Czar - Bolmmetræ 3-4 grene

Produktinformation

299,00 DKK

Beskrivelse

Czar er en en rigtig god, selvbestøvende og hårdfør blommesort, der giver små, skønne blåviolette frugter.
Czar-blommer er saftige med fint tyndt skind og dekorativ, hvid dug. Frugtkødet er lyst og gyldent og giver fint slip på stenen. Af smag er sorten ‘Czar’ syrlig-sød og aromatisk. Czar er en rigtbærende blommesort, du vil kunne høste fra midt i august måned og frem til september.

Fås også i andre størrelser

På lager - Leveringstid 2-4 hverdage

Czar- små blåviolette, saftige og aromatiske frugter

Sorten ‘Czar’ er dannet ved en krydsning mellem sorterne ‘Prins Engelbert’ og ‘Rivers Early Prolific’.  ‘Czar’ er kendt siden 1874, og navngivet efter den russiske kejser, der besøgte England samme år. Sorten har været i handlen i Danmark siden 1902, og har især været meget solgt i perioden fra 1930-40. 

Czar-blommer er omkring 4 cm store, runde til ovale frugter, der er næsten lige så brede, som de er høje. Ønsker du en lang blomme-sæson, kan du f.eks. sætte sorten ‘Czar’ sammen med ‘Grøn Reine Claude’ og ‘Stanley’. Når du sætter flere sorter, skaber du samtidig gode betingelser for bestøvning, og vil kunne glæde dig over en god høst. 

Kronen på Czar-blommetræet er opret og grenene er stive. Det unge Czar-blommetræ er slank, og middelkraftigt vækstmæssigt. Med årene vil det danne en bred krone, der kan beskrives som omvendt kegleformet. 

A-Kvalitet, 3-4 grene
Leveres i 10 l. potte. Leveringshøjde 150 til 200 cm.
Grundstamme St. Julien, Middelvoksende.
Leveres direkte fra den danske producent.
Et Dansk produceret kvalitets blommetræ

.