PlanteCenter Fyns logo

Amerikansk Blåbær - Storfrugtet Blåbær

Af Stig Pedersen (opdateret )

Blåbær i haven

Blåbær er et meget populært lille bær, og det kan vi godt forstå. Blåbærbusken er en meget levedygtig frugtbusk, der med de rette forudsætninger kan give dig et rigtig stort udbytte. 

Blåbær er et meget anvendeligt bær med en masse gode vitaminer og mineraler, som er særdeles gode for kroppen, de smager rigtig godt, og børnene kan plukke løs af de små sundhedsbomber uden at rive sig på nogen torne.

 
Amerikanske blåbær

Er man ikke så erfaren i haven, kan der være mange ting, man er i tvivl om, inden man beslutter sig for, hvad man ønsker at plante i sin have, og hvor meget arbejde det kræver. Her har vi forsøgt at give svarene på nogle af de spørgsmål, der oftest bliver stillet i forbindelse med indkøb af blåbærbuske, men også de spørgsmål der dukker op, hvis blåbærbuskene ikke trives. 

Vi håber meget, at vores lille rundtur kan hjælpe dig i din beslutning om, hvorvidt du ønsker at have blåbær i din have, og hvilke du skal vælge. 

Vores bedste råd er: spring ud i det, du vil ikke fortryde!

 
Lækre blåbær lige til at spise

Nedenfor er der forskellige links til vores blog, hvor du kan læse mere om næsten alt indenfor blåbær. Der er en masse nyttige råd og sjove facts om den populære busk. 



 

 

 

 


Mange flotte blåbær

Hvis du har blåbærbuske i haven, som du ikke mener der har det godt, eller som ikke giver den mængde bær du regnede med, kan du også finde svar på nogle af de mest almindelige udfordringer der er ved at dyrke blåbær.

Tilmeld dig PlanteCenter Fyns nyhedsbrev