👉 Lige nu ... Gode tilbud på frugttræer og buske. Tryk her, og se mere. 👈

PlanteCenter Fyns logo

Pærer på vildstamme

En stor og rummelig have kalder nærmest på et af de skønne, idylliske frugttræer, som vi oplevede dem ‘i gamle dage’. Pære på Vildstamme giver de store, kraftige træer, der er perfekte til at klatre i og til at montere hængekøjen på.

Pære på Vildstamme er desuden velegnet til at plante på udsatte steder og i områder med sandet og næringsfattig jord. Så gør det jo nok heller ikke noget, at det kræver mindre arbejde af dig at plante et frugttræ på vildstamme. 

Produkter

Hvorfor vælge Pære på Vildstamme?

Pærer og andre frugter podet på vildstamme er desværre ikke nær så populære mere, hvilket faktisk er særdeles ærgerligt. 

Pære på Vildstamme giver et prægtigt træ med et væld af blomster om foråret og ikke mindst lækre, saftige pærer i sensommeren. Så får du tilmed et skyggefuldt sted under træets krone, perfekt til en lur i hængekøjen. 

Vildstammen, også kaldet frøstammen, har et kraftigere og større rodnet, og derfor står det mere solidt i jorden. Det gør, at træet kan hente vand og næring længere nede i jorden, end det mere gængse træ podet på grundstamme kan. 

Det kraftige rodnet gør, at træet hurtigere får godt fat i jorden. Det minimerer chancen for, at ukrudt og græs får overtaget i opstarten, og optager al den livsvigtige næring, samtidig med at det kan klare at blive plantet på mere udsatte og vindomsuste områder, da det står mere solidt i jorden, også selvom jorden er sandet og næringsfattig. Derfor er de fleste pæretræer ikke så store 

De fleste frugttræer, der bliver solgt i dag er podet på grundstammer. Det er fordi, grundstammer er skabt til at give mindre træer, der passer til den almindelige parcelhushave. Væksten er ikke så kraftig, og der kommer hurtigere frugter på træet. Det passer bedst til de mindre haver, hvor man gerne vil have samme mulighed for at høste sine egne lækre frugter. Rodnettet er ikke så stort, og derfor kræver det mere pasning i opstarten med lugning, vanding og gødning.  Hvor stort bliver et Pæretræ på Vildstamme

Et pæretræ podet på vildstamme har en meget kraftig vækst, og bliver 6 - 8 meter højt. Derfor kræver det også en have med god plads.

Når træet bruger så mange kræfter på at etablere sig og vokse sig stort og stærkt, så tager det også længere tid, inden dit Pæretræ på Vildstamme får fuld frugtsætning. Efter 3 - 4 år begynder det at have en fornuftig frugtbæring, og efter 7 - 8 år vil du opnå fuldt udbytte. De gamle pæresorter går aldrig af mode

De gode, gamle pæretræer podet på vildstamme bringer minder om store haver på landet, præstegårdshaver og lignende, men de bærer jo også på de traditionelle, gode pæresorter, der bare smager skønt. Vi kan glæde dig med, at det stadig er muligt at få sådanne træer. 

Af de fantastiske, gamle sorter kan vi for eksempel nævne Gråpære og Conference. 

Gråpære er mindet om barndommen. Den er utroligt saftig og velsmagende. 

Conference pæren har den fineste smag og egner sig virkelig godt til lagring. Nye, attraktive pæresorter på vildstamme

Går du efter de nyere sorter, men stadig ønsker dig et prægtigt og solidt træ, så kan vi anbefale dig at kigge nærmere på Concorde, som er en fortrinlig krydsning mellem Comice og Conference. Den udmærker sig ved at være sødmefuld og være særdeles velegnet til lagring. 

Carola pæren er også en af de nyere sorter på markedet. Den er fast i kødet og har en fin balance mellem det søde og det syrlige. 

Gå på opdagelse i vores sortiment og se nærmere på, hvilke pærer du kan få på vildstamme. Der findes også Æble på Vildstamme

Ønsker du at fuldende din frugthave med store, smukke frugttræer, kan du tage et kig på vores udvalg af Æble på Vildstamme. Det vil jo være skønt at have to store, fantastiske frugttræer at spænde hængekøjen ud imellem.