PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Gråpære - Pæretræ på vildstamme

Gråpære - Pæretræ på vildstamme 5-8 grene

Produktinformation

399,00 DKK

Gråpære er en sort, mange vil have minder om fra deres barndom. Enten som friskplukket spisepære, eller som syltet dessertklassiker. Frugterne fra dette pæretræ er diskret grågrønne pærer med fin rosenrød kind, og antydninger af kanelfarvede nuancer. Gråpærens frugtkød er saftigt hvid-gult og velsmagende. Ønsker du et imponerende pæretræ med bred og fyldig krone, der kan vokse i din have i generationer, er ‘Gråpære’ måske det helt rette valg for dig.

Fås også i andre størrelser

Ikke på lager

Gråpæretræ utroligt flot træ der får gråpærer med saftigt og sødt frugtkød

Gråpære-sorten er en af hollændernes absolutte favoritter indenfor pærer, og går i Holland under betegnelsen ‘Jut-peer’

‘Gråpære’ er en gammel pæresort, som man vil kunne finde i mange af landsbyens gamle haver. Sandsynligvis stammer gråpærerne fra 1600-tallets Frankrig. Gråpære-træerne er i løbet af 1700-tallet blevet udbredt til de tyske planteskoler og haver, og herfra har de fundet deres vej til Danmark. De første optegnelser, der viser, at denne sort har været repræsenteret de danske planteskoler, stammer fra 1830.

Gråpærer er saftige og velsmagende spise-frugter. Gråpærerne modner tidligt på sæsonen,  i september måned. Denne pæresorts frugter har en ret kort holdbarhed, og skal nydes umiddelbart efter høst. Har du flere frugter, end hvad du kan spise i sensommeren, er gråpærerne velegnede til syltning og henkogning. Du kan også tilberede og anvende dem som tørret eller kandiseret frugt-snack. Gråpære-træet kommer tidligt i bæring, og bærer små-mellemstore frugter.

Gråpære-træet er et stort pæretræ med høj stamme og bred krone. Sorten er særdeles hårdfør. De ældste vildtvoksende pæretræer af gråpære-sorten kan være op til 100 år gamle. De gråpæretræer der er podet på dværgstammer kan let blive op til 50 år, eller mere.

Gråpæren er en triploid plante, og fungerer derfor ikke så godt som bestøver for andre sorter.

For at få Gråpærer skal træet bestøves af andre sorter, men træet bestøver ikke andre sorter.

Læs mere om bestøvning af frugttræer.

Et Dansk produceret kvalitets pæretræ.

A kvalitet 5-8 grene
Leveres i 10 l. potte. Leveringshøjde 150 til 200 cm.
Grundstamme Pyrus communis, kraftigvoksende.
Dansk produceret, leveret direkte fra producenten

 

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)