PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Hyld Haschberg - Hyldebær

Storfrugtet hyldebær 'Haschberg'

Produktinformation

179,00 DKK

Haschberg-hyldebær er en fremragende variant af den klassiske hyldebærbusk, der er ideel for både erfarne gartnere og nybegyndere. Denne østrigske sort, kendt for sine rigelige og saftige bær, er en must-have i enhver have, der værdsætter smukke prydbuske og lækre, sunde frugter. Det skal dog nævnes at både hyldebær og blomster ikke må spises rå.

Haschberg sorten blomstrer i maj med flotte cremefarvede blomster i store skærme, der er et hit hos havens bier og sommerfugle. I starten af september modner de sorte hyldebær. Bærrene har en kraftig hyldebær aroma og giver en flot, velsmagende, mørk saft.

Ikke på lager

Haschberg-hyldebær er en moderat voksende busk, der sjældent bliver over 250-300 cm i højde og bredde. Plantens mørkegrønne blade har den karakteristiske duft af hyld. Planten trives i de fleste jordtyper, så længe jorden ikke er for tør, og foretrækker en veldrænet, frugtbar jord. Den er hårdfør og kan modstå kulde og vind.

Planten tåler kraftig beskæring, hvis nødvendigt, men det skal bemærkes, at blomstringen foregår på to år gamle skud, så kraftig nedkapning kan påvirke det kommende års blomstring. 

I maj måned frembringer Haschberg-hyldebær duftende, cremefarvede blomster i store flade skærme, der tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til havens biodiversitet. Disse blomster kan anvendes til hyldeblomstsaft eller frituresteges, dyppet i pandekagedej. Om sommeren modnes blomsterne til store klynger af sorte bær, rig på vitaminer og antioxidanter, som er perfekte til saft, hyldebærsuppe, eller andre forarbejdede produkter. Bærrene tiltrækker også fugle og giver liv i haven.

Haschberg vokser opret og skyder bredt. Den trives bedst i fuld sol eller halvskygge.
Med sin nemme vedligeholdelse og mange anvendelsesmuligheder er Sambucus nigra 'Haschberg' en fremragende tilføjelse til enhver have.

Det er vigtigt, at hyldebærrene bliver tilberedt, inden de spises, uanset om de er umodne og grønne, eller om de er modne og sorte.

A-kvalitet
Leveres i 5 l. potte
Leveres direkte fra den danske producent
Et Dansk produceret kvalitets hyldebær

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)