PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Sød Mandel 'Tuono' - Prunus dulcis
Sød Mandel 'Tuono' - Prunus dulcis

Sød Mandel 'Tuono' - Prunus dulcis

Produktinformation

499,00 DKK

Bedømmelse

5 ud af 5 stjerner

Læs anmeldelser

Sødmandlen 'Tuono' er en højt værdsat mandelsort, der stammer fra det sydlige Italien. Træet er kendt for sin robusthed og sine velsmagende mandler.

Sorten er sent blomstrende, hvilket gør blomsterne mindre udsat for sen nattefrost. Tuono er selvbestøvende og er en meget produktiv sort. Dobbelt-mandler, hvor man finder 2 mandler i samme skal ses oftere ved Tuono-mandlerne end ved de fleste andre mandelsorter.

Med sin frodige vækst og smukke, rosa-hvide blomster, bringer Tuono-mandeltræet ikke kun skønhed til haven, men også en høst af sunde, smagfulde mandler.

Ikke på lager

En af fordelene ved Tuono-mandeltræet er dets selvbestøvende natur, hvilket gør det til en god sort for dem, der ønsker at kunne høste deres egne mandler i haven uden at have flere træer. Selv ved selvbestøvende sorter bliver bestøvningen dog hjulpet endnu mere på vej hvis man har flere træer i nærheden. Mandeltræer kan bestøves af de andre træer i Prunus-slægten, blandt andet ferskentræer, nektarintræer eller mirabelletræer.

Tuono-træet er hårdført og kan om vinteren klare frost ned til -20 grader. Det trives bedst på solrige, varme steder, ideelt foran syd- eller sydvestvendte mure, og foretrækker kalkholdig, dyb, og veldrænet jord.

Tuono-mandlerne selv er kendt for deres store størrelse og fremragende smag. Det gør dem ideelle til kulinarisk brug, fra bagværk til sunde snacks. Ud over deres gastronomiske appel er mandler en fremragende kilde til proteiner, sunde fedtstoffer og vigtige vitaminer og mineraler.

Et mandeltræ i haven giver ikke kun den direkte fordel af lækre hjemmedyrkede mandler, men også den langsigtede glæde ved at se træets vækst og udvikling, samt de fantastisk smukke blomster om foråret og bladenes flotte farvespil om efteråret.

A-Kvalitet
Leveres i 5 l. potte
Leveres direkte fra den danske producent.
Et Dansk produceret kvalitets Mandel

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)