PlanteCenter Fyns logo

Prima Færdighæk Liguster

Få en Prima FærdigHæk, der kan klare det meste
Ønsker du en stærk hæk, der er nem at holde så er Liguster et godt valg.
Liguster er vindstærk, den har let ved at etablere sig på de fleste jordtyper.

Årlig tilvækst:
1. år fra 10 til cm
2. år og derefter: 20 til 25 cm pr. år.
Tilvæksten afhænger naturligvis meget af jorden, og vejret det pågældende år.
Jordklumpen tæller ikke med i hækkens højdeangivelse. Dvs. hvis du vælger højden 180 cm, så er hækken 180 cm fra jord til top, når den er plantet hjemme hos dig.

Vi har prisgaranti på alle vores Prima FærdigHæk.
Finder du samme hæk til lavere pris, så skriver du bare til os, så laver vi den bedste pris til dig. (Minimum 8 planter)

Produkter

Liguster fra Prima FærdigHæk er kraftige planter, som er lavet her i Danmark.

Mange danske villakvarterer er prydede af smukke og sunde ligusterhække. Man kan næsten sige at liguster er blevet symbol på haveliv i Danmark, med deres dybe, mørkegrønne farve, tætte struktur af grene og evne til at lukke af, skærme og skabe læ.

Køber du en færdig ligusterhæk, får du med det samme glæde af dens afskærmende egenskaber og grønne løv.

Liguster fra Prima FærdigHæk er både en flot færdig hæk, og en yderst robust, nøjsom og tolerant hæk-plante af høj kvalitet. I juli måned blomstrer den med hvide blomster, der udvikler sig til blå-sorte, skinnende bær af ærtestørrelse. Den færdige ligusterhæk har en stærk vækst, og kan blive op til 4 meter høje og har en tæt overflade af grønt løv, der gavner fuglelivet i haven.

Liguster fra Prima FærdigHæk er vindstærke, vinterhårdføre og tåler beskæring. Du skal berregne 2,5 plante pr. meter for at opnå en tæt hæk.

Du kan plante ligusterhæk hele året, enten som færdig hæk, som inddeling af din have i forskellige rum eller til reparationer af hækken, hvis der har været biler eller maskiner igennem. Det optimale tidspunkt at plante din Prima FærdigHæk,er forår/sommer, inden det bliver for varmt, eller om efteråret, inden frosten går i jorden.

Prima FærdigHæk produceres centralt i landet, på Fyn. På den måde er tiden til transport fra producent til kunde minimal. Herved er du sikret at rodnettet på din færdige hæk ikke når at tørre ud, men leveres frisk med klump og aktive rødder, der gør det let for planten at etablere sig.

Liguster er af olivenfamilien og nogle af sorterne er grønne om vinteren, andre smider bladene.

Den bærer det botaniske navn Ligustrum vulgare.

Vildtvoksende i bjergrige egne i Central- og Sydeuropa findes liguster som som krat eller underskov.