PlanteCenter Fyns logo

Kirsebær til syltetøj/saft

Syltekirsebær, fuglekirsebær, vilde kirsebær og sure kirsebær er alle navne for de kirsebær vi bruger til at lave lækker læskende sommer-saft, dybt-rød sirup, fristende syltetøj eller krydret kirsebærsnaps af. Disse kirsebærsorter er alle kendetegnet ved deres kraftige, aromatiske smag og duft. De er alle selvbestøvende træer, som har lidt tyndere, og ofte lidt mere hængende, grene end de søde kirsebærsorter.

 

Produkter

Syltekirsebær er et godt træ at have i haven, hvis man ønsker et rigt fugleliv. Både på grund af bærene, men også fordi det er et godt træ for bier og insekter, og derfor også til glæde og gavn for fuglene.

Du kan se nærmere på sorterne 'Stevnsbær Birgitte', der midt i august måned giver små, mørkerøde surbær, med en god saftfarve, og 'Skyggemorel' der afgiver en smuk farve og som er ret store og dybt røde. Du kan også læse mere om 'Kelleriis 16', der giver mere diskret farvede bær, men som kan anvendes allerede sidst i juli og frem til først i august.

Surkirsebær kan også anvendes til lækkerier som kompot, trifli, ostelagkage og kirsebærsovs