👉 Lige nu ... Gode tilbud på frugttræer og buske. Tryk her, og se mere. 👈

PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Italiensk Sveske

Italiensk Sveske - Blommetræ 4-8 grene

Produktinformation

349,00 DKK

Bedømmelse

5 ud af 5 stjerner

Læs anmeldelser

Prunus domestica ‘Italiensk sveske’

Smukke blå-sorte, sødmefulde og krydrede sveskeblommer, der minder om solrige sommerdage i Italien, er hvad du kan høste, hvis du planter et blommetræ af sorten ‘Italiensk sveske’ i din have. Italienske sveskeblommer er lette at dyrke, og kan anvendes til rigtig mange lækre retter. Efter en varm sommer, er sveskeblommerne også fine spiseblommer friske fra træet.‘Italiensk sveske’ er et sundt og robust blommetræ, der trives godt i det danske klima.

4-8 grene.

Fås også i andre størrelser

Ikke på lager

Italiensk sveske - et blommetræ med velsmagende frugter, velegnede til tilberedning

Italiensk sveske er den blommesort, man kalder ‘ægte’ sveskeblommer. Frugterne fra denne sort er middelstore, ovale og smukke, blå-sorte. Smagsmæssigt er de italienske sveskeblommer lidt krydrede og aromatiske. I konsistens er de faste. Det faste og søde frugtkød er gult, og slipper stenen let. Italienske sveskeblommer har en fin spisekvalitet, og er særdeles velegnede til tilberedning. Du kan f.eks. sylte de italienske svesker, tørre dem, eller anvende dem til kompot, desserter eller marmelade.

Et blommetræ af denne sort vokser middelkraftigt og udvikler en dekorativ bred krone med hængende grenvækst. Frugterne modner i slutningen af september måned, og kan plukkes frem til begyndelsen af oktober. En italiensk blomme måler omkring 45 mm i længde og 35 i bredde. Sorten er kendt i Danmark siden 1855. Det første eksemplar blev solgt på en planteskole i Odense. Oprindeligt stammer de Italienske svesker, som navnet fortæller, fra Italien. Italiensk sveske er en delvist selvbestøvende blommesort, der vil give dig frugter, du kan anvende, på mange måder.

A-Kvalitet, 4-8 grene
Leveres i 10 l. potte. Leveringshøjde 150 til 200 cm.
Grundstamme St. Julien, Middelvoksende.
Leveres direkte fra den danske producent.
Et Dansk produceret kvalitets blommetræVi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)