PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Heister Æble 'James Grieve'

Heister Æble 'James Grieve'

Produktinformation

499,00 DKK

Drømmer du om at plante et charmerende, stort æbletræ af en historisk sort i haven, så er en Heister af den flotte skotske æblesort ‘James Grieve’ værd at overveje. ‘James Grieve’ Heister æbletræet er meget sundt, solidt og let dyrkelig. Når du vælger en ny ‘James Grieve’ Heister, kan du forvente et æbletræ med særligt kraftig vækst og smukt formet formet krone. De saftige rødstribede gyldent-gule spiseæbler af denne sort, modner i september måned. De kan holde sig et godt stykke ind i oktober måned, når de opbevares korrekt.

Ikke på lager

Når du planter æblesorten ‘James Grieve’ viderefører du en mere end 100 år gammel skotsk æblesort, der stammer fra Edinburgh. ‘James Grieve’ er en krydsning mellem sorterne ‘Pott’s Seedling’ og ‘Cox Orange Pippin’, opkaldt efter den herre, der fremdyrkede denne sort. 

James Grieve-æblerne har historisk været dyrket og forhandlet i hele Europa, men er i dag sjældent at finde i butikkerne, fordi de ikke så godt tåler længere tids opbevaring og den måde frugt i dag håndteres på kommercielt. Førhen blev de modne, friskhøstede ‘James Grieve’ Æbler fragtet til marked i kurve foret med halm, enten på hestevogn eller togvogne. 

‘James Grieve’ æbler har en rigtig god, kraftig syrlighed, hvis du plukker dem tidligt i september. Vil du hellere have dine æbler mindre syrlige, kan du vente med at høste dem til  sidste halvdel af september. James Grieve-æbler har en behagelig, sødmefuld og meget delikat æblesmag, når de opvarmes. De kan f.eks. tilberedes til fantastisk duftende og velsmagende æbletærter

‘James Grieve’ er ikke en selvbestøvende æblesort, og du vil derfor med fordel kunne sætte dit nye Heister Æbletræ i nærheden af andre gode bestøvere for denne sort. Muligvis har du allerede flere gode æbletræer i haven. Er du på udkig efter flere frugttræer, der kan fungere som rigtig gode bestøvere for dit nye ‘James Grieve’ Æbletræ, så kan du f.eks. se på ‘Ritt Bjerregaard’, ‘Rød Ananas’ og ‘Aroma’. ‘Ritt Bjerregaard’, ‘Rød Ananas’ og ‘Aroma’ er alle sorter, der både fås som standard-æbletræer, dværg-æbletræer og Heister. 

Når du planter et prægtigt ‘James Grieve’ Æbletræ i haven, vil du kunne se frem til et imponerende stort, bærende frugttræ. ‘James Grieve’ Heister Æbletræer er podet på A2 grundstammer, der gør at de vokser kraftigt. Du modtager din ‘James Grieve’ heister i en stor, robust 15 liters potte. Din nye Heister måler 175-200 cm ved levering. 

Bestøvningsoversigt for æbler

A-kvalitet
Leveres i 15 l. potte
Leveringshøjde omkring 150-200 cm.
Grundstamme A2,
Æbletræer på vildstamme A2 bliver 6-8 meter, alt efter sorten og beskæringen.
Træet er ikke klippet på den gennemgående stamme.
Dansk produceret, leveret direkte fra producenten.

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)