PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Hængende Sortbirk - Betula nigra

Hængende Sortbirk - Betula nigra 'Summer Cascade'

Produktinformation

849,00 DKK

Kunne du tænke dig en meget flot Birk, som står fantastisk flot som prydtræ i haven, særligt i sommeren, så er Sortbirken interessant at se nærmere på. Sortbirke er amerikanske Birketræer med dekorative hængende kroner og rødbrun bark. Når du vælger at plante Sortbirk som prydtræ i haven, får du en hængebirk, der pryder haven med en skøn kaskade af flotte grønne blade i foråret og sommermånederne. I efteråret er Sortbirkens løv flot gult.

Ikke på lager

Betula nigra, Sortbirk - En smuk kaskade af grønne blade 

En Sortbirk står flot i prydhaven. Sortbirke er ikke af nordisk oprindelse, men stammer fra sumpområder i USA, og kendes også under navnet ‘Flodbirk’. Sortbirken ‘Summer Cascade’ har meget dekorativt løv, der omkranser træets stamme med et væld af grønne blade i vækstsæsonen. I modsætning til de danske birketræer er sortbirkens stamme ikke hvid, men rød-brun i barken. Sortbirkenes bark er kraftigere end de hjemmehørende birkes, og flosser og skaller. 

 

Sortbirkenes blade er kantet ægformede med savtakket rand. Tidligt om foråret bærer Sortbirken tydelige hanrakler og hunrakler. De første skud er dunede og har en frisk grøn kulør. Senere bliver bladvæksten mere mørkegrøn. Sortbirkens løv får dekorative gule høstfarver i efteråret.

 

Når du planter en Sortbirk, får du med tiden et prydtræ med en højde på op mod 10 meter. Sortbirke er typisk flerstammede og har en lys og åben vækst. Du kan placere din nye Sortbirk i enten sol eller halvskygge. Som prydtræ står Sortbirken flot solitært eller i grupperinger. Sortbirketræer kan plantes i almindelig, god havejord, men trives også, hvor jorden er ret fugtig. 

 

SHC23 180

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)