PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Grev Moltke - Pæretræ

Grev Moltke - Pæretræ på vildstamme 4-8 grene

Produktinformation

399,00 DKK

Grev Moltke-pærer er fine saftige, grøn-gule frugter med rødbrun solside. Disse pærer har en ganske særlig og let aromatisk og krydret smag. Denne pæresort har en lang historie, og er meget anerkendt indenfor pæreavl og havebrug i Danmark. Grev Moltke er en sund og hårdfør sort, der tillige med sin fremragende frugtbarhed, vil pryde din have med en smuk blomstring og formidable efterårsnuancer i bladvæksten.

Fås også i andre størrelser

Samlet beløb ved stk er .

På lager - Leveringstid 2-4 hverdage

Grev Moltke, en meget smagfuld pære

Pæresorten ‘Grev Moltke’ blomstrer i april-maj måned med et skønt flor af hvide blomster. Efterårsfarverne på dette pæretræ er prægtige, og medvirker til at denne pæresort ikke bare er et glimrende frugttræ, men også et dekorativt prydtræ i haven.  Frugterne fra Grev Moltke-træet er dejligt sødmefulde, og har helt speciel og let aromatisk pæresmag. Grev Moltke-træet kan trives og vokse, stort set overalt, men vil dog give det bedste udbytte, hvis den placeres i veldrænet og næringsrig jord.

De nydelige grøn-gule frugter får en rødmende lidt brunlig kind, og kan høstes i slutningen af september måned, og frem til midten af oktober. Grev Moltke giver fine spisepærer, der kan nydes direkte fra træet.. Pærer af denne sort har ikke så lang holdbarhed og nydes bedst umiddelbart efter, de er høstet. Grev Moltke-pærernes høje sukkerindhold, gør dem velegnede til henkogning og syltning. De kan også fint tørres eller kandiseres.

Det unge Grev Moltke-pæretræ er slankt og har oprette grene. Efterhånden breder kronen sig mere ud, på grund af vægten fra frugtbæringen.  

Sorten har fået sit navn efter Grev A.V. Moltke. Denne pæresort blev første gang omtalt i Dansk Havetidende i 1860, hvor den modtog sølvmedalje. I dag er sorten meget udbredt i hele Skandinavien, og noget nær et dansk klenodie inden for pæredyrkning. Grev Moltke-pærer er anbefalelsesværdige til en helt almindelig dansk have, hvor man ønsker en sund og kraftigt voksende pæresort.


For at få Grev Moltke pærer skal træet bestøves af andre sorter, men træet kan ikke bestøve andre sorter.

Læs mere om bestøvning af frugttræer.

Et Dansk produceret kvalitets pæretræ.

A kvalitet 4-8 grene
Leveres i 10 l. potte. Leveringshøjde 150 til 200 cm.
Grundstamme Pyrus communis, kraftigvoksende.
Dansk produceret, leveret direkte fra producenten.

 

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)