PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Fligbladet Bøg - Fagus sylv. 'Asplenifolia'

Fligbladet Bøg - Fagus sylv. 'Asplenifolia'

Produktinformation

849,00 DKK

Søger du et meget elegant prydtræ med en meget smuk og let krone af flotte, smalle, fligede blade, så er den Fligbladede Bøg fantastisk flot. Du kender måske Fligbladet Bøg som ‘Bregnebøg’ eller Fagus Sylvatica ‘Asplenifolia’. Det unikke ved denne art af Bøg er formen på bladene, der er meget dekorativ. Den Fligbladede Bøgs blade skifter ti kønne gule høstfarver i efteråret. Sidst på året og igennem vinteren bliver den Fligbladede Bøgs blade charmerende nøddebrune.

Ikke på lager

Fligbladet Bøg -  flot, mellemstort prydtræ med meget smukt løv

Fligbladet Bøg kaldes også Fagus sylvatica ’Asplenifolia’ og ‘Bregnebøg’. Når du vælger at plante en Fligbladet Bøg som prydtræ i din have, får du et meget dekorativt Bøgetræ med smalle, indskårne eller linjeformede blade. I vækstsæsonen er de Fligbladede Bøges blade friske grønne i farven, og minder af udseende lidt om frodige bregner. 

 

Sådan planter du din dekorative Fligbladede Bøg i haven

Når du skal plante din nye Fligbladede Bøg, så er det bedst at du udvælger en god solrig placering, eller en plads i havens delvist skyggefulde områder. Du kan plante din Fligbladede Bøg i almindelig god, næringsrig havejord. Den Fligbladede Bøg står meget smukt som enkeltstående træ i haven, evt. omgivet af et tæt, stedsegrønt bunddække. Du kan også anvende Fligbladede Bøge i grupperinger i din have. 

 

Med Fligbladet Bøg har du et meget elegant prydtræ med rolig vækst, der hen ad vejen udvikler sig til et mellemstort træ. Dette prydtræ kan fuldt udvokset opnå en højde på omkring 10-20 meter. Den Fligbladede Bøgs bark minder om almindelig bøg, mens kronen adskiller sig, pga. de fligede, smalle bøgeblade. Den Fligbladede Bøgs særlige bladvækst giver kronen et let udseende.  

 

Den Fligbladede Bøgs smukke, gule høstfarver

Når du vælger Fligbladet Bøg, investerer du i et smukt og hårdfør prydtræ. Holder du af prydtræer, der skifter til flotte farver i efteråret, er den Fligbladede Bøg også interessant. Fligbladet Bøg får flotte, gule høstfarver i sensommeren og efteråret, der står smukt som kontrast til havens stedsegrønne planter. Fligbladede Bøgetræer holder længe på de nøddebrune blade i vinterperioden. 

 

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)