PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Dorman Red - Rød Brombær

Dorman Red - Rød Brombær

Produktinformation

169,00 DKK

Rubus fruticosus 'Dorman Red' er en enestående plante i haven. De store frugter skinner rødt i solen. Visuelt og med deres usædvanlig delikate smag minder de lidt om hindbær.

Bærrene smager syrlig-sødt, aromatisk og saftigt. Med sine store, mørkegrønne blade og flotte, hvide blomster i forsommeren fryder 'Dorman Red' øjet. Bladene bliver til et lyst orange farvehav om efteråret.

Ikke på lager

'Dorman Red' brombær er en krydsning mellem hindbær og såkaldte Nukta-brombær fra Nordamerika. Bærrene har en masse af de fine kvaliteter fra brombær, men har bevaret hindbærets røde farve.

Det er en robust og produktiv sort, der giver et stort bærudbytte.

'Dorman Red' brombærbusken præsenterer en kraftig og opret vækstform, som når en højde på omkring 1-1,5 meter. Denne kompakte størrelse gør det nemt at finde plads til den i de fleste haver. Brombærrene modnes sidst på sommeren og giver en rigelig høst af store, saftige bær, der er perfekte til frisk forbrug, syltetøj eller bagværk.

Brombærene er kendetegnet ved deres dybrøde farve og sød, mild smag. Frugterne er store, saftige og har en fast konsistens, hvilket gør dem ideelle til en række kulinariske anvendelser. Deres høje indhold af antioxidanter og vitaminer gør dem ikke blot velsmagende, men også ernæringsmæssigt gavnlige.

'Dorman Red' trives bedst i fuld sol eller delvis skygge og veldrænet jord. Brombærbusken er også kendt for sin modstandskraft over for mange almindelige sygdomme og skadedyr, hvilket minimerer behovet for kemisk behandling.

Udover at være en frugtproducerende plante, tilføjer 'Dorman Red' også æstetisk værdi til haven med sine attraktive grønne blade og de flotte røde frugter, der pryder busken om sommeren.

Denne sort kræver minimal vedligeholdelse. Beskæring i det sene vinter eller tidlige forår vil fremme sund vækst og en rig høst. Regelmæssig vanding under tørre perioder, vil sikre de bedste frugter.

Samlet set er Rubus fruticosus 'Dorman Red' en fremragende tilføjelse til enhver have, der ønsker at kombinere skønhed med funktionalitet. Denne sort er ideel for både erfarne gartnere og nybegyndere, som søger en pålidelig og lækker brombærbusk.

A-kvalitet
Leveres i 5 l. potte.
Leveres direkte fra den danske producent
Et Dansk produceret kvalitets Brombær

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)