👉 Lige nu ... Gode tilbud på frugttræer og buske. Tryk her, og se mere. 👈

PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Avnbøg - Carpinus betulus
Carpinus betulus - Avnbøg

Avnbøg - Carpinus betulus 30-70 cm

Produktinformation

14,95 DKK

Avnbøg er en flot og meget anvendelig hækplante, der vil stå flot og skabe en solid hæk-virkning, rundt om din have. Avnbøg har meget kønne, lysegrønne farver om foråret, mørkere grønne blade i sommerhalvåret, og nydelige nøddebrune nuancer i efteråret. Farvevariationen gør Avnbøg til særdeles dekorative hækplanter i haven. Avnbøg-hække holder noget af løvet på i vinteren. Med Avnbøg barrodsplanter vil du altså kunne opnå en fantastisk flot og solid hæk hele året.

Du skal bruge 4 planter pr. meter.

Dette er en 2 årig plante

14,95 DKK

Køb flere og få mængderabat

AntalStk prisDu sparer
11,95 DKK1.500,00 DKK
10,95 DKK4.000,00 DKK

Ikke på lager

Carpinus betulus - kønne, stærke avnbøg-planter til din have

Du kan plante barrods-hæk af Avnbøg uden for planternes vækstsæson. Dvs. I efterår og tidligt forår, når jorden er frostfri. Når du planter dine nye avnbøg-planter, er det vigtigt at du er opmærksom på, at rødderne skal være udstrakte og vende nedad, når du sætter dem i jorden. Bøjer rødderne meget, kan det svække planten på sigt.  Du planter dine nye avnbøg-planter sådan, at jorden dækker planterne op til det punkt, hvor de tidligere har været tildækket under produktionen. Du vil kunne se en farveforskel på barken, der hvor jorden tidligere er gået til. Når du har lagt jord over din nyplantede avnbøg, skal du træde jorden godt sammen. På den måde undgår du luftlommer. 

Avnbøg er robuste planter, du vil kunne anvende, selv steder udsat for en del vind. Avnbøg tåler de fleste placeringer, både solrige og mere skyggefulde, og bliver sjældent uregelmæssige.  Avnbøg er en meget sund og stærk hæk-plante, der ikke vil blive angrebet af bladlus. Vårfrost klarer avnbøg godt, og du vil kunne beskære din avnbøg kraftigt, uden problemer, når først den er veletableret. 

Avnbøg-blade er savtakkede, ovale, og munder ud i en spids. Avnbøg er faktisk af birke-slægten. Vildtvoksende vil man i dag også kunne finde Avnbøg i hegn, krat og løvskove.  Avnbøg-planterne kom til Danmark i bronzealderen, samtidig med bøgen. Avnbøg er naturligt udbredt i Europa, Nordamerika og Østasien.

Se alle vores barrods-hækplanter her.

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)