PlanteCenter Fyns logo
Vintereg - Quercus petraea, Egetræ
Vintereg - Quercus petraea, Vinter

Vintereg - Quercus petraea 175-200 cm

Produktinformation

599,00 DKK

Beskrivelse

Med en flot Vinter-eg i haven har du et sundt, hårdfør og dekorativt træ, der pryder haven året rundt. Du vil kunne glæde dig over Vinter-egens frodige, grønne bladvækst fra foråret og frem til efteråret. I efteråret skifter Vinter-egens løv kulør til fine orange-gule farver. Vinter-egene er løvfældende, men har holder længe på bladene i vintermånederne. Vinter-egen har en smuk hvælvet krone og charmerende, krogede grene.

THC10 175-200

Fås også i andre størrelser

På lager - Leveringstid 2-4 hverdage

Vintereg, Quercus patraea - smukt og stærkt Egetræ med flot hvælvet krone

Når du investerer i en flot Vinter-eg, vil du med tiden få et prydtræ med en højde på 25-40 meter. Kronen på Vinteregen bliver 10-15 meter bred. Det er godt at tage højde for, når du vælger placeringen af dit nye prydtræ i haven. Vintereg kan plantes på en solrig plads i haven, eller eventuelt på en delvist skyggefuld placering.

Vinterege er meget robuste prydtræer. Du kan plante din nye Vintereg i helt almindelig havejord og få et meget flot resultat. Vinteregen er naturligt udbredt i Vestjylland, og gror også fint på mere let og stenet jord. Samtidig er Vinter-egene meget tolerante overfor vind, salt og frost. Du kan altså få Vinter-ege til at trives, selv under mere krævende betingelser. Fordi Vinter-egen er robust, anvendes den også i læhegn.

Mange planter Vintereg som smukt solitærtræ i haven, eller i prægtige alléer. En Vinter-eg er et lystræ, hvor mange andre planter vil kunne trives under. Vinter-egetræets løv består af dekorative, blanke blade med mørkegrøn overside og lysegrøn underside. Hvert blad er omkring 6-18 cm langt og lappet. I efteråret prydes havens Vintereg af orange-gule høstfarver. Vinter-egens bark er grå-grøn, senere bliver barken mere furet og mindre grøn.

Når du planter Vinterege får du charmerende prydtræer med krogede grene og smukt hvælvede kroner. Vinter-egens stamme er forholdsvis kort og kraftig. Vinteregen blomstrer i maj måned, umiddelbart efter løvspring. I efteråret modner Vinteregen frugter til gavn for mange fugle og egern. Vinteregens Agern måler ca. 2-3 cm. De nøddebrune blade sidder længe på træet i vintermånederne.

THC10 175-200