👉 Lige nu ... Gode tilbud på frugttræer og buske. Tryk her, og se mere. 👈

PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Ungarsk Eg - Quercus frainetto

Ungarsk Eg - Quercus frainetto 125-150 cm

Produktinformation

429,00 DKK

Ungarske Ege har meget smukke, søjleformede til kuplede kroner og kønne, dybt indskårne og fint formede blade. Når du vælger at investere i en Ungarsk Eg, får du et meget dekorativt prydtræ, du vil kunne få et flot resultat med i prydhaven. Særligt flot står den Ungarske Eg som solitærtræ. Du kan også, med flot resultat, plante flere Ungarske Ege sammen i grupper, eller du kan placere Ungarsk Eg sammen med andre prydtræer, som Kornel og Røn.

THC10 125-150 cm.

Fås også i andre størrelser

Ikke på lager

Quercus frainetto - Ungarsk Eg - flot søjleformet til kuplet krone og meget dekorativ bladvækst

Når du planter Ungarske Ege i haven får du store, smukke prydtræer med opret, søjleformet vækst. Den mere aldrende Ungarske Eg får en mere kuplet, afrundet krone. Fuldt udvokset vil havens Ungarske Eg kunne opnå en højde på op til 30 meter. Den Ungarske Eg har en gennemgående stamme, og robust grenbygning med flotte, kraftige grene. Den unge Ungarske Eg har grågul bark, mens den ældre Ungarske Egs bark bliver mere furet og brunlig.

Ved løvspring sætter de Ungarske Egetræer fine, røde knopper. Ungarsk Eg springer ud i maj-juni måned. Bladene er meget dekorative, dybt indskårne, helrandede, og omvendt æg-formede. Den Ungarske Egs blade er blanke og mørkegrønne øverst, og dunede og grå-grønne på undersiden. De lappede blade blade er næsten læderagtige og bliver på op til 20 cm i længde, og op til 15 cm brede. Med en Ungarsk Eg i haven kan du glæde dig til efteråret, hvor den Ungarske Eg får meget flotte høstfarver og agern, til glæde for havens egern og fugle.

I Sydlige dele af Italien, på Balkan og i Lilleasien er den Ungarske Eg naturligt udbredt
Derfor er Ungarsk Eg også et prydtræ, der fint tåler tørre forhold og varme. Du kan vælge at plante din nye Ungarske Eg solitært eller i grupperinger, sammen med prydtræer som Røn og Kirsebærkornel, eller med et flot, stedsegrønt bunddække af Benved eller Vinterglans omkring. Quercus frainetto er også meget velegnet som beplantning i byområder.

THC10 125-150 cm.

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)