PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Tyrkisk Hassel - Corylus colurna

Tyrkisk Hassel - Corylus colurna 175-200 cm

Produktinformation

669,00 DKK

Tyrkisk hassel (Corylus colurna) er et holdbart og funktionelt træ, velegnet til diverse haveindretninger. Træet har en færdig højde på ca 12 -15 meter og en opret og pyramideformet vækst. Det kræver minimal vedligeholdelse, hvilket gør det til et praktisk valg for både private haver og offentlige områder.

Træets blade, der bliver gyldne om efteråret, sammen med dets tidlige forårsblomster og karakteristiske nødder, tilfører året rundt interesse. Tyrkisk hassel trives i mange jordtyper og klimaforhold, hvilket understreger dets alsidighed og robusthed.

 

Fås også i andre størrelser

Samlet beløb ved stk er .

På lager - Leveringstid 2-4 hverdage

Om efteråret producerer Tyrkisk Hassel spiselige nødder. De har en tykkere skal end almindelige hasselnødder (Corylus avellana), hvilket kan gøre dem lidt mere besværlige at åbne, men smagen er rig og fyldig.

Den tykkere skal gør dem mere modstandsdygtige over for skadedyr. Udenpå den brune skal har den Tyrkiske Hassel meget specielle lysegrønne haser med spredte børster, der nærmest fuldstændigt skjuler den brune nød. Dette "bladhylster" er meget karakteristisk og giver nødderne et helt specielt udseende sammelignet med almindelige hasselnødder.

Tyrkisk Hassel producerer typisk kun nødder hvert andet år.

Det er et hårdført træ, der tåler en bred vifte af jordtyper og klimaer, hvilket gør det nemt at dyrke i de fleste danske haver. Corylus colurna er også modstandsdygtig over for skadedyr og sygdomme, hvilket sikrer en sund og robust vækst.

Med sin imponerende størrelse, dekorative egenskaber og praktiske fordele er Tyrkisk Hassel et fremragende valg for haveejere, der ønsker at tilføje både skønhed og funktionalitet til deres udendørs rum.

A-kvalitet 
Leveres i 7,5 l. potte. Leveringshøjde 175 til 200 cm.
Dansk produceret, leveret direkte fra producenten.

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)