👉 Lige nu ... Gode tilbud på frugttræer og buske. Tryk her, og se mere. 👈

PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Stilk Eg - Quercus robur
Stilk Eg - Quercus robur, vinter
Stilk Eg - Quercus robur

Stilk Eg - Quercus robur 125-150 cm. 5 l.

Produktinformation

399,00 DKK

Stilk-egen er et smukt nordisk træ, og det de fleste i Danmark kender som almindelig Eg. Stilkege står flot som prydtræer, og kan også fint anvendes i læ-beplantninger eller som flotte landskabstræer. Stilk-egene er store, smukke bredkronede prydtræer med prægtige kegleformede kroner. Når du planter en Stilkeg, får du et dekorativt prydtræ i haven, der kan blive meget gammelt.

Leveres i 5 l. potte. Leveringshøjde 125 til 150 cm.
Dansk produceret, leveret direkte fra producenten.

Ikke på lager

Quercus rubur, Stilkeg - flotte bredkronede, nordiske prydtræer

Stilkegen kan fuldt udvokset blive op til 30 meter højt. Når du planter en smuk, skandinavisk Stilkeg i haven, får du et prægtigt prydtræ med charmerende bred krone. Det er godt at vide, inden du vælger den helt rette placering til dit nye prydtræ.

Stilkege, Quercus rubur, har en meget dekorativ bladvækst, bestående af 10-12 cm lange, lappede blade. Egebladene har en mørk grøn overflade, mens undersiden er mere lys grøn. Stilkegen er et lystræ. Det gør at mange andre planter vil kunne vokse under kronen af den prægtige eg. I efteråret er der modne agern på Stilkegen, som havens fugle og egern har meget glæde af. Nogle år sætter Egetræer særligt mange Agern. Disse år, hvor Egetræet er meget rigtbærende, kaldes oldenår. I efteråret prydes Stilk-egene af flotte, gule høstfarver

Stilkegens stamme er forholdvis kort og kraftig. Barken på den unge Stilkeg er glat og grålig, grøn, mens det midaldrende egetræs bark har en flot brunlig kulør. Den gamle Stilkegs bark bliver mere furet og næsten helt grå. Egen danner charmerende, krogede hovedgrene. Er der grene, du ønsker at fjerne eller afkorte, kan Stilkegen udmærket beskæres.

Du kan plante din nye Stilkeg i de fleste jordtyper. Stilkegen udvikler sig meget flot som solitærtræer i prydhaven, men kan også anvendes som dekorativ randbeplantning eller i grupper. Stilkege er gode for insektlivet i haven, og bidrager til en mangfoldighed af insektarter. Danmarks ældste træ, Kongeegen, er en Stilkeg.

THC 5 125-150

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)