PlanteCenter Fyns logo
Quinoa frø - Chenopodium quinoa

Quinoa 1000 frø

Produktinformation

29,95 DKK

Quinoa (Chenopodium quinoa) er en utrolig alsidig og næringsrig plante, der har fået stor opmærksomhed i de senere år som en "superfood". Dens frø, almindeligt kendt som quinoa, er berømte for deres sundhedsmæssige fordele og alsidighed i køkkenet. For haveejere, der søger en ernæringsmæssigt potent plante, der også er en fryd for øjet, er quinoa et fremragende valg.

Sidst på sæsonen vil man kunne glæde sig over de fantastiske røde, gule og orange farver quinoa-planten får. Dette flotte farvespil komplementerer enhver have. Og i løbet af forsommeren har havens insekter haft glæde af de attraktive quinoa blomster, der i høj grad bidrager til havens biodiversitet.

Samlet beløb ved stk er .

På lager - Leveringstid 2-4 hverdage

Quinoa er en etårig plante, der kan nå op til 1-2 meter i højde, afhængigt af sorten og mængden af nedbør. Den har bredt udbredte grønne blade og producerer imponerende tætte klynger af små blomster, der kan variere i farve fra hvid til rød eller lilla. Disse blomster udvikler sig til små, runde frø, som er det, der almindeligvis høstes og spises. Quinoaens unge blade kan dog også plukkes og bruges i f.eks. salat. De minder i smagen om spinat.

Quinoafrø kan sås direkte i jorden efter den sidste frost, da de kræver en relativt kort vækstsæson. Planten trives bedst i kølige klimaer med godt drænet jord og fuld sol. Quinoa er bemærkelsesværdigt tørketolerant og kræver minimal vanding efter planten er begyndt at spire, hvilket gør den ideel for haveejere, der foretrækker lav vedligeholdelse.

Frøene skal sås under et helt tyndt lag jord, med ca. 45 cm mellem planterne og op til 90 cm mellem de forskellige rækker. Vand godt ved såning og hold jorden fugtig indtil planterne er spiret. 

Quinoa er begunstiget med høje niveauer af protein og er en af de få plantekilder, der indeholder alle ni essentielle aminosyrer. Den er også rig på fibre, magnesium, B-vitaminer, jern, kalium, calcium, fosfor, E-vitamin og forskellige antioxidanter.

Quinoafrø er ekstremt alsidige i køkkenet. De kan koges og bruges som et alternativ til ris, tilføjet til salater, bruges i bagværk eller som en sund ingrediens i morgenmadskåle. Deres subtile, nøddeagtige smag komplementerer en bred vifte af retter.

Quinoafrøene høstes typisk ca. 100 dage efter såning. Planterne bør være tørre og bladene være ved at falde af. Når vejret er tørt er det et godt tidspunkt at høste frøene. Enten ved at klippe hovederne af ned i en beholder eller gnubbe eller banke frøene af. Herefter kan man med håndkraft og med en lille ventilator skille avnerne fra frøene. Læg herefter frøene til tørre.

Inden man tilbereder sin helt egen "superfood", er det en god idé at lægge sin quinoa i blød eller skylle den under vandhanen et minut eller to.

Udover dens kulinariske og ernæringsmæssige fordele, tilføjer quinoa også en visuel charme til haven. De farverige blomster tiltrækker bestøvere og bidrager til havens biodiversitet. Og er man ikke selv interesseret i plantens sunde frø er de med garanti et hit hos havens fugle.

At dyrke quinoa i haven tilbyder en unik mulighed for at nyde dens sundhedsmæssige fordele, samtidig med at man skaber et smukt og produktivt haverum. Quinoafrø er en fremragende tilføjelse for den bevidste gartner, der værdsætter både plantens ernæringsmæssige rigdom og dens æstetiske appel.

Pakken indeholder minimum 1000 frø

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)