PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Malus floribunda - Japansk Paradisæble i blomst
Malus floribunda - Japansk Paradisæble i knop

Paradisæble, Malus floribunda - Japansk Paradisæble

Produktinformation

569,00 DKK

Det Japanske Paradisæbletræ har en meget smuk og rig blomstring. Frugterne er gule med rød kind og hænger længe på træet. Når du vælger det Japanske Paradisæbletræ Malus Floribunda, får du et frugttræ og prydtræ i et. Japanske Paradisæbletræer er bredkronede og har meget kønt og tæt grønt løv. Blomsterner er sart rosa og blomsterknopperne har en kraftig rosa kulør. Malus Floribunda er både hårdfør og vind-tolerant.

10 liter potte, 175-200 cm.

Ikke på lager

Det Japanske Paradisæbletræ er et meget dekorativt, løvfældende prydtræ, der er meget populært, og dyrkes mange steder i Europa. Det Japanske Paradisæbletræ er blevet til som en hybrid af bl.a. Malus Sieboldii. Det latinske navn for dette skønne prydtræ er Malus Floribunda. Det Japanske Paradisæbletræ har kønne, lancetformede, grønne blade med savtakket rand. 

 

Når du vælger Malus Floribunda får du med tiden et pragtfuldt og rigtblomstrende 4-6 m højt Paradisæbletræ, som pryder haven med sine dekorative frugter og sit smukke blomsterflor. Det Japanske Paradisæbletræ er bredkronet, og du vil kunne forvente at kronen bliver 3-4 meter bred. I blomstringstiden vil træet få mange flotte sart rosa blomster. Blomsterne på Malus Floribunda sidder samlet i grupperinger med mellem 4-7 i hver.  

 

Frugterne er små og måler ca. 1,5-3 cm i diameter. De er velegnede i snaps og kan også bruges som ingrediens i hjemmebrygget cider. I efteråret får de grønne blade gule nuancer. Frugterne hænger længe på paradisæbletræet Malus Floribunda. De kan faktisk sidde vinteren over, selv efter løvfald. 

 

Der er mange gode grunde til at dyrke Japanske Paradisæbler i haven. Du får et fantastisk smukt træ og samtidig et frugttræ, der fungerer godt som bestøver for mange andre æbletræer. Det Japanske Paradisæbletræ er et prydtræ og frugttræ på en og samme tid. Måske ønsker du en fuglevenlig have. Fuglene er meget glade for de Japanske Paradisæbler, der sidder længe på træet. De er en god fødekilde for fuglene i den kolde tid. 

 

Når du vælger et smukt Japansk Paradisæbletræ som prydtræ til din have, skal du selvfølgelig finde en god placering til dit nye træ. Det Japanske Paradisæbletræ trives god i sol eller havskygge, i almindelig næringsrig havejord. Mange placerer deres Japanske æbletræ enkeltstående, hvor det kan betragtes fra alle sider. En anden mulighed er at sætte flere Paradisæbletræer samme i grupperinger.

 

Ønsker du variation, kan du evt. sammen det Japanske Paradisæbletræ sammen med  Paradisæbletræet ‘Evereste’. ‘Evereste’ bærer meget dekorative, røde Paradisæbletræer, og blomstrer med hvide blomster i maj. 

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)