PlanteCenter Fyns logo
Paradisæble 'Brændkjær'
Paradisæble 'Brændkjær'
Paradisæble 'Brændkjær'

Paradisæble Brændkjær 175-200 cm

Produktinformation

599,00 DKK

Beskrivelse

Søger du et smukt Paradisæbletræ, af en meget sund og robust sort, så er ‘Brændkjær’ et godt valg. Når du vælger ‘Brændkjær’ Paradisæbletræer, får du velformede og frugtbare prydtræer. I maj og juni måned blomstrer Paradisæbletræet ‘Brændkjær’ med rosa blomsterknopper, der udvikler sig til meget dekorative, hvide blomster. Senere prydes sorten ‘Brændkjær af velsmagende, mørkerøde bæræbler.

THC10 175-200

Fås også i andre størrelser

På lager - den 7. januar 2022

Når du planter de sunde og dekorative ‘Brændkjær’ Paradisæbletræer i haven, vil du kunne se frem til meget flotte, mørkerøde Paradisæbler i efteråret. ‘Brændkjær’ er et meget et frodigt prydtræ, der giver velsmagende frugter. Paradisæblerne kan nydes både tilberedte og friske. Frugterne fra ‘Brændkjær’ Paradisæbletræet måler ca 1,5-2 cm i diameter og sidder længe på træet.

Paradisæbletræet ‘Brændkjær’ blomstrer i de lune, tidlige sommerdage i maj og juni måned. Blomsterfloret er elegant, hvidt. Prydtræet har en opret og tæt vækst, som står flot i haven på en solrig placering. ‘Brændkjær er et kønt, bredkronet prydtræ, der vil kunne opnå en højde på 3-5 meter. I efteråret skifter det grønne løv til flotte, gullige høstfarver. 

Med et ‘Brændkjær’ Paradisæbletræ i haven har du et betagende prydtræ, der også er frugtbærende. Måske kunne du tænke dig at anvende de lækre, små mørkerøde bæræbler til kryddersnaps eller hjemmelavet cider med Paradisæbler. Eller måske vil du overveje at lave syltede Paradisæbler eller fin Paradisæblegelé af din høst. Det kan også være du hellere vil lade dine frugter, eller en del af høsten, sidde på træet, til gavn og glæde for havens fugle. Du kan høste de modne ‘Brændkjær’ Paradisæbler i september-oktober måned. 

Paradisæbletræet ‘Brændkjær’ er en rigtig god bestøver for mange andre æblesorter. Når du har gode bestøvere i nærheden af de æbletræer, du ønsker en god høst fra, vil de bære mere rigeligt. Der er altså flere fordele ved at plante et ‘Brændkjær’ Paradisæbletræ som 

prydtræ og frugttræ i  haven.

Paradisæbletræer som ‘Brændkjær’ står smukt solitært, eller i grupperinger. Kunne du tænke dig flere forskellige Paradisæbletræer i haven, kan du eventuelt plante ‘Brændkjær’ sammen med sorter som ‘Malus Floribunda’ og ‘Hyslop’. Førstnævnte bærer mere gule paradisæbler, mens sidstnævnte giver større orangefarvede frugter, der er meget velegnede til husholdningsbrug. 

Du kan plante dit nye ‘Brændkjær’ prydtræ i sol og halvskygge i haven. Paradisæbletræet ‘Brændkjær’ trives rigtig godt i porøs, god muldrig og næringsrig havejord.