PlanteCenter Fyns logo
Paradisæble 'Aros' - Rødbladet Paradisæble
Paradisæble 'Aros' - Rødbladet Paradisæble

Paradisæble 'Aros' - Rødbladet Paradisæble-100-125

Produktinformation

569,00 DKK

Beskrivelse

Kunne du tænke dig et meget elegant og helt unikt Paradisæbletræ, med slank, søjleformet vækst og mørkt, bordeaux-farvet løv, så er Paradisæbletræet ‘Aros’ et fantastisk flot valg. ‘Aros’ Paradisæble-sorten er prisvindende og uden tvivl et Prydtræ i særklasse. ‘Aros’ Paradisæbletræer blomstrer i maj måned med smukt, rosafarvet blomsterflor. Frugterne fra Paradisæbletræet ‘Aros’ er næsten sorte, og spiselige, præcis som andre paradisæbler.

THC7,5 100-125 cm

Ikke på lager

Paradisæbletræet ‘Aros’ er et flot, slankt prydtræ med elegant søjleformet vækst. Sorten ‘Aros’ kaldes rødbladet paradisæble, og har iøjnefaldende, næsten satin-lignende, bordeaux blade. Det rødbladede Paradisæbletræs blade er mørkest omkring løvspring. Senere på sæsonen skifter kuløren til en mere mørk, mere grønlig nuance. Bladene holder kuløren indtil løvfald. Grene, blade og bæræbler er meget velegnede til blomsterbinding og dekorationer. 

Dette unikke Paradisæbletræ blomstrer fantastisk smukt, ligesom mange andre, mere kendte sorter af paradisæbler. Bladene er ellipseformede med savtakket rand, skinnende på oversiden og filtede på undersiden. ‘Aros’ Paradisæbletræets blomster er flotte mørke-rosa æbleblomster, der springer ud i maj måned. ‘Aros’ Paradisæbletræet sætter helt specielle, sort-røde bæræbler. De mørke, sort-røde frugter er modne i efteråret, og måler 1-2 cm i diameter.

‘Aros’ Paradisæbler sidder længe på træet og er meget dekorative. Du kan anvende de modne, mørke ‘Aros’ paradisæbler ligesom andre Paradisæbler fra haven. Paradisæbler kan spises friskeplukkede, syltes eller koges til en skøn Paradisæblegelé. Du kan også anvende dine Paradisæbler fra haven til Paradisæblesnaps eller lækker hjemmelavet cider. 

Du kan med fordel plante dit nye ‘Aros’ Prydæbletræ på en god, solrig placering i haven. ‘Aros’ Prydæbletræet trives i almindelig god muldjord, der er rig på næring. Et prydtræ af denne art er hårdfør og dansk-produceret. Faktisk er ‘Aros’ Paradisæbletræet en prisvindende, dansk forædlet sort af prydæbler, også kaldet Malus Sieboldii ‘Aros’. Karsten Jensen, der er indehaver af  Arne B. Jensens Planteskole i Ørting, har forædlet denne flotte sort og vundet stor anerkendelse i både ind- og udland. 

Pryd-æbletræet ‘Aros’ er forholdsvist langsomt til moderat af vækst. ‘Aros’ bliver fuldt udvokset omkring 3-4 meter højt og vil i bredde være omkring 50-100 cm. Dette slanke Paradisæbletræ er meget velegnet i mindre haver, eller hvor du ønsker et smukt prydtræ, der ikke optager så meget plads. Denne prydplante tilfører din have elegance, hvor du placerer den. Du kan også dyrke ‘Aros’ Paradisæbler i stor krukker eller kummer, blot du sørger for at placere dem, hvor de ikke udsættes for frost i de kolde måneder af året.

Du planter dit ‘Aros’ Paradisæbletræ på en placering i sol eller halvskygge. Paradisæbletræet ‘Aros’ trives bedst i almindelig, god næringsrig havejord, der er veldrænet. Med ‘Aros’ Paradisæbletræet har du ikke bot et flot prydtræ, men også en rigtig god bestøver for mange af havens andre æbletræer. Du får er prydtræ og frugttræ i særklasse, som samtidig også er fuglevenligt.

‘Aros’ står særligt smukt som solitærtræ. Kunne du tænke dig flere gode sorter af Paradisæbler, og en bred variation af frugter, kan du eventuelt sætte sorten ‘Hyslop’ og et Japansk Paradisæbletræ sammen med dit nye ‘Aros’ Paradisæbletræ.  På den måde vil du få Både hvide, sart rosa og mørke rosafarvede blomster i foråret, samt orangerøde, gule og sorte paradisæbler.

Salgshøjde 100-125 cm.