PlanteCenter Fyns logo
Pagode Kornel - Cornus alternifolia

Pagode Kornel - Cornus alternifolia

Produktinformation

649,00 DKK

Beskrivelse

Søger du et meget smukt blomstrende prydtræ med dekorativ grenvækst og frodigt grønt løv, så er en Pagode Kornel måske den helt rette investering til din have. Pagode Korneller danner meget flotte, skinnende grønne blade, og prydes af en overdådig blomstring, med mange hvide blomster i maj måned. I vækstsæsonen danner grene og blade fine, skygge-dannende baldakiner. Særligt i efteråret vil du kunne betragte den særlige vandrette grenvækst.

Ikke på lager

Kunne du tænke dig en meget smukt Kornel som prydtræ i have, så er den nydelig Pagode-kornel et rigtig godt valg. På mange måder minder den om etage-kornellen, idet den er en nyere, forbedret version af denne. Pagode-korneller har blankere blade, bliver højere som fuldt udvoksede prydtræer, og danner en lidt mindre bred krone. 

 

Pagode-kornellen vil fuldt udvokset kunne opnå en højde på op til 10 meter. Breddemæssigt  vil kronen på Pagode-kornellen kunne op til 8 meter. Det er vigtigt at tage højde for, når du vælger placeringen til dit nye prydtræ i haven. Pagode-korneller af sorten ‘Cornus Alternifolia’ trives bedst på en solrig placering i haven, eller eventuelt i halvskygge. Pagode-kornellen bør plantes på en lidt lun plads, hvor planten står noget beskyttet for vind. Du kan plante din Pagode-kornel i almindelig god havejord blandet med spagnum. På den måde holder du dit nye dekorative prydtræ sundt. 

 

En Pagode er også betegnelsen for et fritstående, tårn-lignende buddhistisk tempel. Måske er der en lighed mellem disse smukke templer og den prægtige Pagode-kornel. Conus Alternifolia stammer oprindeligt fra Nordamerika, hvor disse løvfældende træer kan findes vildtvoksende i naturen. 

 

 

Se flere billeder her