PlanteCenter Fyns logo

Blomstringsoversigt Lyng

Se blomstringsoversigten for lyng her.

Lyng kan være fantastisk flotte i haven, ikke mindst når de blomstrer. Med skønne farver i, blandt andet, rød, lilla, lysrosa, hvid og gul nuancer, kan de virkelig lyse op og give farve og liv til alle haver. Og med lyng er vi så heldige, at uanset årstiden kan man finde én eller flere sorter der blomstrer - fra januar til december. Så skulle man have lyst til det, kan man plante forskellige lyng i surbundsbedet eller i krukker på terrassen og følge deres blomstringer året rundt.

En anden mulighed er at udvælge de sorter man bedst kan lide og for eksempel plante nogle lyng, der enten matcher i farven med havens eller bedets øvrige planter, eller som skaber en flot kontrast eller et spændende farvespil.

Hvis man synes haven ser lidt kedelig eller trist ud på bestemte tider af året, kan flotte lyngplanter også hjælpe med at give mere liv. Det kunne være i det tidligere forår eller om efteråret. Eller man kan vælge en af de sorter, der blomstrer om vinteren.

Lyngplanter opdeles i forårslyng (Erica) og efterårslyng (Calluna) og i store træk blomstrer de forskellige lyng i arten Calluna også om efteråret, mens Erica lyngene, med få undtagelser, blomstrer om foråret. Udseendemæssigt er der ikke stor forskel på forårslyng og efterårslyng, derimod vil der være betydelig forskel på de enkelte sorter hos begge, ikke mindst på grund af de forskellige farver blomster, og forskellige blomstringstidspunkter.