PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Ildløn - Acer ginnala

Ildløn - Acer ginnala 125-150 cm

Produktinformation

499,00 DKK

Bedømmelse

5 ud af 5 stjerner

Læs anmeldelser

Søger du et meget smukt middelhøjt prydtræ til haven, der står med de mest betagende sensommer- og efterårsfarver, så er er Ildløn et fantastisk dekorativt valg. Ildløn er et bredkronet og ofte flerstammet løvtræ, der henover sommeren har frisk grøn bladvækst. Ildlønnens høstfarver er flammende skarlagensrøde nuancer, og gør dette prydtræ særligt bemærkelsesværdigt. Særligt hvis på placerer din nye ildløn sammen med stedsegrønne haveplanter eller bunddække.

C12 100-125

Ikke på lager

Ildlønnetræer er flotte, flerstammede små til middelhøje prydtræer, der fuldt udvoksede vil være omkring 10-12 meter høje. Det fuldvoksne ildlønnetræ vil have en 2-3 meter bred krone. Ild-løn er et løvfældende prydtræ eller busk, som får meget smukke, næsten flammende røde blade i efteråret. I foråret og i sommermånederne står ildlønnen frodig grøn med grønt løv. 

 

Det unge Ild-lønnetræ har glat, grøn bark og en opret, åben vækst, mens den ældre ildløns bark er rødbrun til gråbrun. Vækstmæssigt er den ældre Ildløn mere tæt med vandrette grene og let overhængende skud. Ildløn er et bredkronet prydtræ med slank grenvækst og dekorative, trelappede blade med takket bladrand. I vækstsæsonen er ildlønnens blade mørkegrønne blade med underside i en lysere grøn nuance.

 

Ildløn er et robust og hårdfør prydtræ, der af mange er særligt værdsat pga. bladenes meget  smukke, skarlagensrøde høstfarver med med hvid marmorering. Ildløn står meget flot med et stedsegrønt bunddække eller andre flotte stedsegrønne buske og træer omkring. Du kan også sætte din Ildløn sammen med andre flotte prydtræer som Spidsløn og Kornel. Ildløn trives godt i sol eller halvskygge, gerne i lidt fugtig, muldrig havejord.

 

Ildlønnens blomster sidder i klaser og er lyse gul-grønne. Blomsterne er meget diskrete og dufter meget fint. Ildlønnetræernes blomster er vingede lønnefrugter.  Der er sjældent behov for beskære Ildløn, da den udvikler sig meget smukt, helt naturligt

 

Ildløn, Acer tataricum subsp ginnala, er en underart af Russisk Løn. Sammenlignet med almindelig Løn er Ildlønnens blade mere smalle og har røde stilke. Ildløn findes naturligt udbredt i Kina, Korea, Japan og Sibirien, hvor de vokser i skovstepper, lysninger, blandede løvskove og krat. 


C12 100-125

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)