PlanteCenter Fyns logo
Ambratræ - Liquidambar styraciflura 'Worplesdon'
Ambratræ - Liquidambar styraciflura med høstfarve
Ambratræ - Liquidambar styraciflura 'Worplesdon'

Ambratræ - Liquidambar styraciflura 'Worplesdon' 175-200 cm

Produktinformation

599,00 DKK

Beskrivelse

Søger du en smuk Virginsk Ambra, der trives rigtig godt i det skandinaviske klima, så er sorten Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’ i særklasse. Med Abratræet ‘Worplesdon’ får du et dekorativt prydtræ med køn, grøn bladvækst i foråret og om sommeren. I sensommeren skifter ‘Worplesdon’ Ambratræet til flotte, flammende høstfarver, der varierer fra abrikosfarvede til orange-røde nuancer. Med denne Virginske Ambra i haven har du et smukt, fler-forgrenet, løvfældende prydtræ.

Ikke på lager

Vil du gerne have Ambratræer som prydtræer i haven, er der god mening i at vælge en sort, der trives godt i Norden. Den Virginske Ambra ‘Worplesdon' er en engelsk, forædlet Ambra med god robusthed overfor skiftende vejrforhold. 

Det unge Ambratræ ‘Worplesdon’ har en slank krone, mens det ældre prydtræ af sorten ‘Worplesdon’ udvikler en mere pyramidal krone. Både det unge og det ældre Ambratræ har dybt indskårne fem-fligede blade, der gør kronen meget dekorativ. Både i sommerhalvåret, hvor det Virginske Ambratræ har flotte, græsgrønne farver, og i sensommeren, hvor Ambratræet skifter til en gylden farvepragt vil du kunne have meget glæde af dette kønne prydtræ. Ambra ‘Worplesdon’ blomstrer i maj-juni måned, med meget diskrete blomster. 

Du kan plante dit nye Ambra prydtræ i enten sol eller delvis skygge i din have. De fuldvoksne ‘Worplesdon’ Ambratræer bliver 10-12 meter høje og udvikler kroner med en bredde på 2-3 meter. Ambratræet ‘Worplesdon’ kan du plante i helt almindelig god, næringsrig jord,

enten solitært eller i grupperinger. Ambratræet ‘Worplesdon’ har en flot opret, middelkraftig vækst og er en meget robust og hårdfør sort af Virginsk Ambra. 

Ambratræ kan plantes i almindelig god havejord, men trives også rigtig godt i et surbundsbed.

Dette flotte træ kunne være en god overstander for feks. Storfrugtet blåbær.
Se alle de mange sorter af blåbær her.


THC10 175-200 cm