PlanteCenter Fyns logo

VELUX

Tillykke med dit nye frugttræ!

Vi kan med glæde fortælle dig, at du har fået et sundt og robust træ leveret fra en af vores dygtige, danske producenter, dyrket efter de danske standarder. 

Det betyder, at dit træ har belastet miljøet mindst muligt, og så er træet tilmed vant til det danske klima.

Er du i tvivl om, hvad du skal stille op med dit nye frugttræ?

Så læs med her, hvor vi vil fortælle dig om, hvordan du får mest muligt ud af din gave.

Tillykke med dit nye frugttræ

Sådan opbevarer du dit træ korrekt

Når du har fået dit nye træ med hjem, er det vigtigt, du opbevarer det i ly for vinden så det ikke vælter, indtil du er klar til at plante det. Husk at vande lidt, hvis det skal stå i flere dage.

Sådan planter du dit træ

For det første skal du sørge for at vælge en god placering til dit frugttræ. Som udgangspunkt har frugttræer brug for masser af sol, vand og god plads for at give en rig høst af smagfulde frugter. Der må gerne være lidt læ for at mindske skader på træet og tab af frugter.

Når du har fundet den rette placering, er du klar til at plante træet.

Vi vil ikke anbefale dig at plante dit nye træ i krukke. I en krukke vil der ikke være tilstrækkeligt plads, vand og næring til træet.

Sådan passer du dit træ

Når dit frugttræ er plantet, er det vigtigt at vande jævnligt, så rødderne ikke tørrer ud. Hellere vande grundigt få gange i stedet for at vande lidt, men ofte. Dette er for at få rødderne til at række dybere i jorden efter vandet.

Et godt tip er at bore et lille-bitte hul i en stor spand (eks. murerspand), stille spanden tæt på træets stamme og fylde spanden med vand. På den måde vil vandet langsomt trænge ned i jorden.

Hvor ofte og hvor meget der skal vandes, afhænger naturligvis af årstiden.

I de varme, tørre måneder skal der vandes oftere og i større mængder, end der skal vandes i det tidlige forår og det sene efterår.

Om vinteren vil det ikke være nødvendigt at vande, da træet ‘sover’ i de koldeste måneder for at passe på sig selv.

Vi anbefaler, at du fortsætter vanding i mindst et år efter plantning.

Smukke græsser

Fra os til dig

Vi synes, det er helt fantastisk, at I er så mange medarbejdere, der har fået et nyt træ. Det er til stor gavn for vores pressede biodiversitet og klima.

Derfor har vi valgt, at netop du og de andre ansatte i VELUX koncernen skal have en rabatkode til PlanteCenter Fyn, som gælder resten af 2023.

Hvis du bruger rabatkoden VELUX2023, får du altså 10% rabat på hele dit køb.

Du har fået et træ i gave, der måske har brug for bestøvning fra et andet træ i samme familie. For eksempel har et æbletræ brug for en anden sort af æbletræ indenfor en radius af cirka 10-30 meter for at kunne blive bestøvet. Bestøvningen er alfa og omega for en god høst. Afstanden afhænger af, om det er et pæretræ, æbletræ, blommetræ eller kirsebærtræ, du har fået.

Her kan du se, om dit træ er selvbestøvende, eller om det har brug for en makker >>>

Husk, at insekterne ikke holder øje med naboskel, så måske kan din nabos træ bestøve dit.

Så skal dit frugttræ have selskab, kan du gå på opdagelse i vores store udvalg af haveplanter her på hjemmesiden og samtidig benytte dig af at bruge rabatkoden VELUX2023

Vil du gerne have inspiration og gode råd til din have, skal du endelig skrive dig op til at modtage vores nyhedsbrev. Du får adgang til både tips, konkurrencer og tilbud, når du modtager nyhedsbrevet.