PlanteCenter Fyns logo

Prima Færdighæk Bøg

Prima Færdighæk, den bedste kvalitet på markedet

Det er ikke uden grund at Bøg er en af de mest populære hækplanter i danmark.
Den fantastiske farve bøgehækken har i udspring, de flotte grønne blade hele sommeren, i efteråret skifter bladene farve til varm nødde-brun.
Bøgen holder bladene på,vinteren over, de bliver siddende indtil kort før de nye blade springer ud i maj. det giver en god hæk-virkning hele året.

Årlig tilvækst:
1. år 10 cm
2. år og derefter: 20-25 cm pr. år.

Du skal bruge 3 planter pr. meter.

Vi har prisgaranti på alle vores Prima FærdigHæk.
Finder du samme hæk til lavere pris, så skriver du bare til os, så laver vi den bedste pris til dig. (Minimum 8 planter)

Produkter

I begyndelsen af maj måned springer bøgen ud. Bladene er ægformede og har hel, let bølget rand. Bøgens blade er placeret på en måde, der gør, at de tilsammen skaber en næsten sammenhængende flade, ligesom en mosaik af grønne blade. Derfor er den færdige bøgehæk god og tæt, og skaber både afskærmning og læ. Prima FærdigHæk er særdeles tolerant og hårdfør, og tåler en del skygge og vind.

På grund af Prima FærdigHæks modstandsdygtighed og høje kvalitet, er den et godt valg. Holder man også af at have fugle og andre nyttedyr i haven, er bøgehækken et godt gemmested pga. den tætte bladvækst.

Med prima FærdigHæk kan du få en færdig hæk på en eftermiddag, i lige den højde du ønsker.

Prima FærdigHæk produceres centralt i landet, på Fyn. På den måde er tiden til transport fra producent til kunde minimal. Herved er du sikret at rodnettet på din færdige hæk ikke når at tørre ud, men leveres frisk med klump og aktive rødder, der gør det let for planten at etablere sig.

Den botaniske navn for bøg er Fagus sylvatica.
Bøg findes især udbredt i de tempererede egne i midt- og vesteuropa, og er i Danmark, det mest almindelige løvtræ og en yderst populær hækplante. Bøgeplanter har været en del af den danske natur siden 1500 f. kr. I jernalderen og vikingetiden blev bøgen veletableret, og fra 1760 begyndte man at plante bøgeskove. I romantikken i 1800-tallet blev bøgen hyldet i fædrelandssange, og siden 1936 har bøgen været Danmarks nationaltræ. I dag består ca. en femtedel af de danske skove af bøg.

Bøgetræet kan blive op til 350 år gammelt. I Dyrehaven ved København findes Danmarks højeste bøgetræ.