Vindrueplanter

Vindrueplanter

Når du planter dine vinplanter skal du finde et sted i haven, hvor planten får rigeligt med sollys, og hvor der er læ fra et hegn eller en mur. Vinstokken skal helst plantes i noget god muldjord, da vindrueplantens rødder gerne vil have luft. Våd, tung jord skal af samme grund helst undgås.

Vinstokke kan plantes hele året rundt, så længe jorden er frostfri. Husk at vinplanten er en slyngplante, der skal have noget at vokse op af, for eksempel et espalier, et rækværk eller bare en bambuspind. Vinstokke kan alt efter sort både plantes i drivhus og udenfor. Alle vindrueplanter som PlanteCenter Fyn fører kan plantes begge steder.

Hold området omkring planten ukrudtsfrit, og husk at give vinplanten vand i tørre perioder i de første par år af dens levetid, indtil dens rodnet er fuldt udvokset. De første par år er det også en god idé at gøde planten en smule om foråret. Sætter vinstokken druer allerede det første år, bør du fjerne dem, så planten kan bruge kræfterne på at blive stærk frem for at sætte frugt.