PlanteCenter Fyns logo
Storfrugtet hyldebær 'Samyl'
Storfrugtet hyldebær 'Samyl' i blomst

Storfrugtet hyldebær 'Samyl'

Produktinformation

169,00 DKK

Bedømmelse

5 ud af 5 stjerner

Læs anmeldelser

Beskrivelse

Kunne du tænke dig en flot hyld i haven, med fantastisk flot blomstring ved midsommer, og store klaser med modne hyldebær i sensommeren, så er sorten ‘Samyl’ et spændende valg. Omkring Skt Hans blomstrer hyldebusken ‘Samyl’ med prægtige, duftende blomsterskærme. I begyndelsen af september kan du høste de vitaminrige, mørke, purpurfarvede hyldebær, og anvende dem til smukt farvet hyldebærsaft eller hyldebærsuppe. Hyld er en traditionsrig frugtbusk.

Ikke på lager

Sambucus nigra ‘Samyl’ - Store klaser med mange, purpurfarvede Hyldebær

Når du planter hyldebuske af sorten ‘Samyl’ får du med tiden flotte brede frugtbuske, med en højde på 4-6 meter. ‘Samyl’ Hyld er opret og middelkraftig af vækst. Denne sort har dekorative, let overhængende grene, og får hvert år rigtig, mange nye skud. ‘Samyl’ er en meget robust og hårdfør sort af Hyld, som du kan plante i helt almindelig havejord. Der er ikke meget pasning med en hyldebusk i haven, når først den er veletableret. ‘Samyl’ trives i sol eller halvskygge. 

i juni-juli måned blomstrer Hyldebuskene af sorten ‘Samyl’. Samyl-blomsterskærme er velduftende, store blomsterskærme, du kan plukke og anvende til at lave meget velsmagende hyldeblomstsaft af. 

‘Samyl’’ er en selvbestøvende hyldebusk, og du behøver derfor ikke sætte mere en en hyld, for at opnå bærsætning. Dog vil du kunne skabe rigtig gode forhold for en endnu bedre bestøvning og høst, ved at sætte flere gode hyldebuske sammen. Måske har du allerede en gammel Hyld i haven, som den nye ‘Samyl’ hyldebusk vil stå godt sammen med. Er du interesseret i at sætte flere forskellige sorter sammen, og kunne du tænke dig variation farvemæssigt, kan sorten ‘Black Lace’ med rosa blomster og mørkt løv anbefales. 

I September-oktober måned kan du høste de mange, store klaser med meget saftige hyldebær fra din ‘Samyl’ hyldebusk. ‘Samyl’ hyldebær har fin, tynd skræl og en rigtig god, let aromatisk hyldebærsmag. Du kan anvende din ‘Samyl’ hyldebærhøst til smukt farvet frugtsaft eller koge varm, vitaminrig hyldebærsuppe af de modne bær. ‘Samyl’ hyldebær er rig på vitamin c, og har en god syrlighed. Det er vigtigt at du koger hyldebærrene i mindst 20 minutter. De er nemlig giftige i rå tilstand.