PlanteCenter Fyns logo

Søjlefrugttræer

De smukke søjlefrugttræer er blevet mere og mere populære blandt de danske haveejere. Det kan vi godt forstå, for denne type frugttræ har, udover sin elegante figur, mange andre fordele.

I de mindre haver, kan det være svært at få plads til et almindeligt frugttræ, men det betyder ikke, at man skal snydes for at kunne nyde en god hjemmedyrket høst. De smalle søjlefrugttræer er nemme at få plads til og står fint på en lille plads op af en mur, til at danne en port eller som 'rumdeler'.

 

Produkter

Med søjlefrugttræerne er mulighederne mange og selvom de, grundet deres størrelse, passer perfekt i den lille have, tager de sig bestemt også rigtig godt ud i den store. Da søjlefrugttræerne er så smalle og samtidig opnår en god højde, er det en oplagt mulighed at bruge dem som et naturligt og spiseligt hegn i haven. Det kunne f.eks. være et blommehegn rundt om terrassen, et æblehegn ud mod vejen, eller hvorfor ikke blande og lave en hel frugtsalat langs indkørslen. Søjlefrugttræet kan passe ind de fleste steder, så derfor er det kun din fantasi og din egen plan for haven, der sætter grænsen.

Til trods for at søjlefrugttræerne er smalle, så bliver man ikke snydt i forhold til høsten. Ofte opnår man en meget givtig og lækker høst, da solen nemt kan komme til at skinne på alle træets frugter. Med den smalle søjlefigur er der netop ikke store grene og blade, der hænger i vejen og skygger.

På søljefrugttræet vil man opleve, at frugterne sætter sig som perler på snor og nærmest fylde hele træet rundt om hovedstammen. Udover at det naturligvis er et smukt syn, så er det også nemt at gå til, når de modne frugter skal høstes. Her behøver man ikke en stige og en frugtplukker uden højdeskræk, for her er alle frugterne synlige og nemme at nå. Med høsten i hus, kan du glædes over, at der ikke er et stort område på plænen, hvor der skal samles nedfaldne frugt, men at du til trods for den beskedne størrelse, har fået en ganske god og nemt tilgængelig høst.

Vi har et bredt udvalg af søjlefrugttræer, så vi håber, der også er noget, der falder i din smag.

Se alle vores frugttræer her