PlanteCenter Fyns logo
Japansk kvæde 'Cido'

Japansk kvæde 'Cido'

Produktinformation

199,00 DKK

Bedømmelse

5 ud af 5 stjerner

Læs anmeldelser

Beskrivelse

Den kønne frugtbusk ‘Cido’ er en hårdfør Japansk Kvæde, der danner små, gule æbleformede frugter, med fint gylden orange-farvet solside. Kvæder af denne sort har en dejlig aromatisk duft og smag. Den Japanske kvæde blomstrer med med mange, smukke cinnober-røde blomster, der af form ligner æbleblomster. ‘Cido’ er en meget vitaminrig frugt, der dufter citrus-agtigt. Derfor kaldes den også ‘Nordens Citron’.

På lager - Leveringstid 2-4 hverdage

Chaenomeles japonica ‘Cido’ - smukt blomstrende Japankvæde

Når du bestiller en Japansk Kvæde af sorten ‘Cido’ modtager du en stærk og robust frugtbusk, leveret i 5 liters potte. Du kan plante din japanske Kvæde i almindelig, god havejord, på en solrig placering i haven. Den Japanske Kvæde er en løvfældende, hårdfør plante, med udredt og opret grenvækst, der trives godt i det danske klima.

Den Japanske Kvæde ‘Cido’ blomstrer med charmerende røde blomstrer i maj måned, umiddelbart efter løvspring. ‘Cido’ er en dekorativt, tæt forgrenet frugtbusk, der opnår en højde på omkring 150 cm. Du kan forvente at ‘Cido’ bliver tilsvarende bred. 

I september og oktober måned vil du kunne høste de modne japanske kvæder af sorten ‘Cido’. Kvæder er sjældent at få i dagligvarehandlen, og det er derfor en fordel at dyrke dem selv. Friskhøstede danskdyrkede kvæder er meget hårde, lidt beske og syrligt-søde utilberedte. De bør tilberedes, og kan ikke umiddelbart nydes i rå tilstand. Du kan anvende din høst af Japanske Kvæder kogte og tilsat sødme, og vil da få fuldt udbytte af deres overstrømmende og overdådige aroma. 

Kvæder er frugter, der har været brugt i Danmark siden Middelalderen. Faktisk var det tidligere en særlig juletradition at spise kvædebrød. De vitaminrige frugter har gjort god gavn i vinterhalvåret. Særligt rige er kvæderne på navnligt c-vitamin, kalium og kalcium. 

Traditionelt er kvæder også meget anvendte i arabiske og nordafrikanske gryderetter. I Danmark anvendes kvæder i dag ofte dampede eller kogte, i marmelade, geléer og chutney. Ved opvarmningen vil de ellers gule kvæder, skifte til en mere rødlig nuance, der minder om farven af rav. Du kan også anvende din høst af ‘Cido’ Japankvæder til fantastisk velsmagende hjemmelavet kvæde-te, lavet af tørrede kvæder og løs grøn te eller god ceylon-te. 

Ligesom æbler, er også japansk kvæde en kernefrugt. ‘Sorten ‘Cido’ har en rigtig god holdbarhed. Opbevarer du dem køligt, kan de holde sig helt frem til jul. Du skal dog være opmærksom på at de bør opbevares særskilt, fordi deres aromatiske duft kan afgive smag til andre fødevarer. 

A-kvalitet
Leveres i 5 l. potte
Leveres direkte fra den danske producent
Et Dansk produceret kvalitets Kvæde