Hvid Hollandsk - Ribsbusk

Hvid Hollandsk - Ribsbusk

Vil du gerne dyrke de velsmagende, milde, hvide ribs i haven, så er sorten ‘Hvid Hollandsk’ meget velegnet. De hvide, hollandske ribs er meget sødmefulde og noget mindre syrlige end de røde sorters frugter. Du kan høste de modne, hollandske ribs i juli måned. Når du vælger ‘Hvid Hollandsk’ får du frodige, løvfældende og kønne frugtbuske, der blomstrer med fine, hvide blomster i maj måned. ‘Hvid Hollandsk’  er en rigtig god, frugtbar ribs-sort.

Dansk produceret kvalitetsplante.
5 l. potte
Nypottet.

149,00 DKK

Få besked når varen kommer på lager

Ribes rubrum ‘Hvid Hollandsk Ribs’ - søde og milde, hvide sommer-ribs

Med ribsbuske af sorten ‘Hvid Hollandsk’ i haven, vil du kunne plukke mange, lækre, hvide ribs i de lune dage i juli måned. De hvide ribs har et lidt gult skær, og kan med fordel spises friskplukkede eller anvendes til dekorative formål. ‘Hvid Hollandsk’ Ribsbuske bliver omkring halvanden meter høje og ca en meter brede. Ribsbuskene står bedst på en solrig placering eller en på en god plads i halvskygge. Du kan plante dine nye ribsbuske af sorten ‘Hvid Hollandsk’ i almindelig god  havejord. Jorden må meget gerne være humusrig, da det giver ekstra gode vækstbetingelser for dine nye ribsbuske.

‘Hvid Hollandsk’ er en selvbestøvende ribsbusk, der udmærket kan stå alene. Du kan også anvende dine ribs-planter til et flot og frugtbærende hegn. 

Ønsker du en mere rigelig og mere varieret høst af sommerens skønne ribs, kan du med fordel sætte andre gode sorter sammen med din nye ribsbusk. Du kan f.eks. kombinere med sorter som  ‘Jonkheer van Tets’ eller ‘Rovada’, der bærer meget velsmagende røde bær. 

Når du høster de modne, hvide ribs, har du et væld af nærmest transparente bær. De hvide, hollandske ribs er mellemstore og sidder placeret i klaser med mellem 4 og 8 bær i hver.

‘Hvid Hollandsk’ er en ribs-sort der danner frugter med meget saftigt frugtkød, med behagelig sødmefuld og diskret, let syrlig smag. Skindet er ganske tyndt og nærmest gennemsigtigt

Du kan selvfølgelig anvende dine friskplukkede, hvide ribs til rysteribs, præcis som de røde.  Da disse hvide, hollandske bær er sødere og indeholder mindre syrlighed end traditionelle ribs, vil du kunne få et godt resultat med mindre tilsat sukker. Du kan også lave en lys ribsgelé af de hvide ribs, eller anvende dem i en anderledes gylden cheesecake. Vil du gerne lave særligt mild, hjemmelavet saft, er de hvide hollandske ribs rigtig gode. ‘Hvid Hollandsk’ er en fryseegnet ribs-sort.