PlanteCenter Fyns logo
Hasselnød 'Nottingham'
Storfrugtet Hassel

Hassel 'Nottingham'

Produktinformation

299,00 DKK

Bedømmelse

5 ud af 5 stjerner

Læs anmeldelser

Beskrivelse

Hassel 'Nottingham' er meget frugtbar, mellem-størrelse nødder med lange meget dekorative haser.

‘Nottingham’ er en meget frugtbar sort af hassel, der bærer smukke og velsmagende, gyldenbrune hasselnødder. Du kan høste de modne Nottingham-hasselnødder i oktober og november måned. Hasselnødder af sorten ‘Nottingham’ smager dejligt mildt, friskplukkede fra haven. Senere på året vil de hengemte nødder opnå en mere fyldig og sødmefuld smag. Med ‘Nottingham’ får du en sund og rigtbærende hasselbusk.

Nottingham er meget frugtbar.
Spises friske eller gemmes tørt og køligt.

Kraftig plante i 10 liters potte.

På lager - Leveringstid 2-4 hverdage

Corylus Avellana ‘Nottingham - frugtbar hasselbusk med fyldige, gyldenbrune nødder

Når du bestiller en Hasselbusk af sorten ‘Nottingham’, vil du modtage en stærk og sund plante i en 10-liters potte. Når du skal vælge, hvor du vil plante din nye hasselbusk, skal du være opmærksom på, at ‘Nottingham’ trives bedst på en lun og solrig placering eller i halvskygge. 

Du vil opnå den bedste frugtsætning, hvis du planter flere forskellige hasselbuske i haven. Samtidig er der god mulighed for at forlænge sæsonen, og få en spændende og varieret høst. Du kan f.eks. sætte din ‘Nottingham’ sammen med ‘Rød Zellernød’ eller ‘Halleske Kæmpe’.

Hassel-sorten ‘Nottingham’ er middelkraftig og opret af vækst. De gyldne, brune hasselnødder sidder placeret i meget dekorative, fligede lange haser. I efterårsmånederne oktober og november, kan du høste de dekorative, aflange, mellemstore hasselnødder af sorten ‘Nottingham’. Nottingham-hasselnødder er meget velsmagende som friskplukket frugt, eller hengemte og tilberedte i bagværk og desserter. 

De modne hasselnødder kan gemmes til senere brug, hvor der er tørt og køligt. Du kan f.eks. opbevare din nødde-høst i en kurv eller i et net. Ved vinteren er der mange gode opskrifter på bagværk med nødder, du vil kunne nyde eller glæde dine gæster med.