PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Fersken 'Saturn' - tallerken/ufo fersken - Prunus persica

Fersken 'Saturn' - tallerken/ufo fersken - Prunus persica

Produktinformation

399,00 DKK

Bedømmelse

5 ud af 5 stjerner

Læs anmeldelser

Forestil dig, at du bringer smagen af sydens sol hjem i din egen have. 

Saturn giver dig utroligt søde, saftige og smagfulde donut ferskner, og så kan du blot gå ud og plukke dem selv, enten i haven eller i drivhuset. Tidligt i april blomstrer Saturn med smukke, lyserøde blomster, og afhængigt af, om du planter dit ferskentræ i stort drivhus eller i haven, så modner de skønne UFO-frugter i juli eller i september.

Ikke på lager

Der findes cirka 400 fersken sorter, og Prunus persica ‘Saturn’ er en af dem, der egner sig til det danske klima. Træet trives bedst, hvis det plantes på en lun, solrig plads, hvor det står beskyttet, eller i et drivhus, hvor der er plads til, at det kan vokse. 

Ferskentræer er som udgangspunkt selvbestøvende, men vi vil til enhver tid anbefale dig at plante to forskellige sorter for at være sikker på en rig høst af de lækre ferskner. 

Vælger du at plante dit ferskentræ i drivhus, hvor mængden af insekter er begrænset, kan du selv fremme bestøvningen med en lille pensel. 

I det tidlige forår springer blomsterne ud, og nattefrosten kan betyde ret meget for den senere frugtbæring. Derfor vil det også være en fordel at plante ferskentræet under et udhæng eller halvtag, hvis det er muligt. Ellers kan du med fordel dække træet af, når der er meldinger om nattefrost, for eksempel kan du benytte fiberdug. 

Når frugterne modnes bliver de gule med røde aftegninger og kan minde lidt om planeten Saturn. Frugtkødet er hvidt, sødt og smager helt fantastisk. 

Modningen afhænger af, om du har plantet træet i drivhus eller på friland. 

Leveres i 7,5 liter potte.

Nypottet

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)